Liveblog: Nintendo 3DS Lancering

Nintendo’s persconferentie is zojuist begonnen. Tijdens de persconferentie zal Nintendo alle informatie over de nieuwe 3DS vrijgeven.

De Nintendo 3DS beschikt over 3 camera’s. Één voor de speler en twee aan de voorkant om gewone 3D foto’s te maken. Uiteraard heeft de software ook toegang tot de camera’s waardoor je een soort van Kinect functionaliteit zou moeten krijgen.

De 3DS beschikt ook over Spotpass. Terwijl de 3DS gesloten is, kan hij toch informatie ontvangen via Wi-Fi hotspots. In Nederland heeft Nintendo onder anderen een overeenkomst met KPN. Eurosport zal o.a. (3D) content naar de 3DS streamen.

Aardvark zal een aantal filmpjes van ongeveer een minuut naar de 3DS brengen. De hoofdrolspeler in deze filmpjes zal Shaun the Sheep zijn en de filmpjes zijn exclusief voor Nintendo ontwikkeld.

De 3DS beschikt ook over StreetPass waarbij de 3DS content kan uitwisselen met andere 3DS systemen wanneer ze langslopen. Hier spelen de Mii avatars van de Wii een belangrijke rol.

Capcom is de eerste ontwikkelaar die StreetPaas in haar games implementeert. De eerste game van hun zal Super Streetfighter IV 3D zijn. Door je karakter in te stellen zal je gevechten met andere Street Fighter spelers voeren terwijl je niet eens echt aan het gamen bent. Daarnaast is het ook mogelijk om live gevechten van andere spelers te bekijken. De game zal 35 speelbare karakters bevatten.

De 3DS zal wederom een familie console worden. Verwacht dus games voor de jongste en oudere gamers.

Ubisoft zal tijdens de lancering 8 games klaar hebben liggen waaronder Rayman, James Noir’s Hollywood Crimes, Ghost Recon, Asphalt 3D (van Gameloft) en Driver.

Konami zal PES op de 3DS lanceren, iets dat voetbalfans zeker aan moet spreken. In de trailer (die we uiteraard in 2D zien) valt meteen op dat de camerahoeken zijn aangepast op de 3D content.

Terwijl we nog wachten op de releasedate voor Europa weten we van collega’s in New York dat de Nintendo 3DS daar vanaf 27 Maart verkrijgbaar zal zijn met meer dan 30 games.

Team Ninja staat nu op het podium. Na vijf jaar zal het team eindelijk weer een nieuwe Dead or Alive uitbrengen genaamd Dead or Alive Dimensions, speciaal voor de 3DS.

Nintendo zal Pilotwings lanceren dat zich op het eiland van Wii Sports Resort afspeelt. Een andere titel is Nintendogs & Cats. In de 3D versie is de vacht van de dieren variabel waardoor je echt een uniek dier krijgt. De game maakt ook gebruik van de camera waardoor de dieren je wel of niet herkennen. Komt een onbekende te dichtbij, zal het dier daar mogelijk naar blaffen.

Ook Steeldiver zal nieuw leven ingeblazen worden. Deze game zal veel gebruik maken van de accelerometer sensoren. Ook Kid Icarus keert terug met een eigen avontuur. Ook deze game bekeken we eerder al tijdens de preview sessie van Nintendo afgelopen herfst.

De Nintendo bevat ook een leuke hoeveelheid software zoals een stappenteller en (uiteraard) een camera app met bewerkingsmogelijkheden. Het is ook mogelijk om op basis van een foto een Mii te genereren. Een browser mag uiteraard niet ontbreken.

De Nintendo 3Ds beschikt ook over mogelijkheden om augmented reality games te spelen.

Ook de 3DS krijgt een app store genaamd eShop. Dit zou een hele verbetering over de bestaande DSi shop moeten zijn.

Beschikbaar per 25 Maart 2011. Nintendo geeft nog geen consumentenprijs.

Ook Lego Star Wars 3 zal voor de 3DS verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.