WorkSport lanceert zonnepaneel voor Pick-Ups

Worksport heeft besloten dat het mooie vlakke oppervlak aan de achterkant van een pick-uptruck een geweldige plek is voor een zonnepaneel, dus lanceert het de TerraVis, opvouwbare tonneau-hoes die stroom van de zon haalt en deze in de laadruimte opbergt in batterijen.

Het TerraVis-systeem zal worden gebouwd om op bestaande pick-ups te passen en bestaat uit een harde, in secties verdeelde, opvouwbare tonneau-afdekking met ingebouwde zonnepanelen tot en meer dan een kilowatt. De energieopslag op elk van deze units lijkt ongeveer 1 kWh te bedragen en kan erg handig zijn voor gebruik op de camping of op de werkplek.

TerraVis is in onderhandeling met een EV-start-up in de VS die een door Pinninfarina ontworpen elektrische vrachtwagen zal lanceren.

Worksport gaat het systeem ook klaarmaken om de aanstaande reeks volledig elektrische pick-ups van Tesla, Rivian, Bollinger, GM, Ford en anderen, te kunnen gaan voorzien van de tonneau-afdekkingen. Het zal dan ook mogelijk worden om de batterij van de elektrische pick-ups op te laden.

Hoewel het bedrijf zegt dat het "zal worden ontworpen om stroom te leveren aan de toekomstige elektrische pick-ups", zal het in een absoluut ideale situatie waarschijnlijk ergens rond de 5 kWh energie per dag produceren (bij zonnig weer). Volgens de Europese voertuigefficiƫntietests (WLTP) rijdt een Tesla Model X P100D (die vermoedelijk een stuk kleiner en aerodynamischer is dan een Cybertruck) ongeveer 22,2 km op 5 kWh.

Het TerraVis-systeem is in ontwikkeling en het bedrijf verwacht het binnen 12-24 maanden na financiering te lanceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram