Robert Gunsing
Robert Gunsing

WorkSport lanceert zonnepaneel voor Pick-Ups

Worksport heeft besloten dat het mooie vlakke oppervlak aan de achterkant van een pick-uptruck een geweldige plek is voor een zonnepaneel, dus lanceert het de TerraVis, opvouwbare tonneau-hoes die stroom van de zon haalt en deze in de laadruimte opbergt in batterijen.

Het TerraVis-systeem zal worden gebouwd om op bestaande pick-ups te passen en bestaat uit een harde, in secties verdeelde, opvouwbare tonneau-afdekking met ingebouwde zonnepanelen tot en meer dan een kilowatt. De energieopslag op elk van deze units lijkt ongeveer 1 kWh te bedragen en kan erg handig zijn voor gebruik op de camping of op de werkplek.

TerraVis is in onderhandeling met een EV-start-up in de VS die een door Pinninfarina ontworpen elektrische vrachtwagen zal lanceren.

Worksport gaat het systeem ook klaarmaken om de aanstaande reeks volledig elektrische pick-ups van Tesla, Rivian, Bollinger, GM, Ford en anderen, te kunnen gaan voorzien van de tonneau-afdekkingen. Het zal dan ook mogelijk worden om de batterij van de elektrische pick-ups op te laden.

Hoewel het bedrijf zegt dat het “zal worden ontworpen om stroom te leveren aan de toekomstige elektrische pick-ups”, zal het in een absoluut ideale situatie waarschijnlijk ergens rond de 5 kWh energie per dag produceren (bij zonnig weer). Volgens de Europese voertuigefficiëntietests (WLTP) rijdt een Tesla Model X P100D (die vermoedelijk een stuk kleiner en aerodynamischer is dan een Cybertruck) ongeveer 22,2 km op 5 kWh.

Het TerraVis-systeem is in ontwikkeling en het bedrijf verwacht het binnen 12-24 maanden na financiering te lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.