Logo GadgetGear.nl
Speck Balance Folio
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Speck Balance Folio for iPad Pro 12.9”

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Biedt heel veel bescherming
  • iPad ligt er erg netjes in
  • Apple Pencil ondersteuning
  • Sluit goed af
  • Goed te personaliseren voor bedrijfsmatig gebruik

THE BAD

Covermaker Speck produceert al jaren speciale covers voor de tablets van Apple. Op de redactie ontvingen we onlangs de Speck Balance Folio for iPad Pro 12.9” inclusief ruimte voor de tweede generatie Apple Pencil.

Compatibility

Speck verkoopt verschillende uitvoeringen van deze cover. Ik heb het model getest dat compatible is met de Apple iPad 12.9”. Daarbij gaat het enkel om de tablets van modeljaar 2018 en 2020. Wanneer je een extra beschermglas over het display hebt liggen, is dat geen probleem voor de cover.

Design

Jaren geleden waren de covers voor de tablets nog relatief eenvoudig. Het merk laat in het ontwerp van de Speck Balance Folio duidelijk zien al heel wat jaren mee te draaien. Niet alleen omdat er een magneetje in zit om de auto sleep/wake functie van de tablet te gebruiken.

Met de Speck Balance Folio kun je de tablet in verschillende hoeken gebruiken. Zo kun je hem relatief plat leggen zodat je er prima op kunt tikken. Ook kun je hem iets hoger zetten om er lekker op te kunnen kijken. Handig in combinatie met een Bluetooth toetsenbord (om maar iets te noemen).

Ook handig is de bescherming van de camera. Veel covers laten deze bloot. Deels snap ik dat. Eindelijk is er een tablet waarmee je waanzinnig goed video kunt opnemen. Speck heeft dit heel handig met een magnetische klep opgelost.

Materiaalgebruik

Qua materiaalgebruik zien we aan de buitenkant een soort nylon. Leuk detail, vinyl blijft er prima op plakken. We zijn dus al druk geweest met de Cricut Maker om de Speck Folio te personaliseren.

Alle delen die het display van de tablet raken, zijn voorzien van een soort suede-achtige stof. Het blijft niet tof als je een zandkorreltje tussen de klep en het display hebt, maar het materiaal zou de krassen zo veel mogelijk moeten minimaliseren. Wanneer je de tablet in één van de vele standen zet, zal dit materiaal bovendien nooit het tafeloppervlak hoeven raken. Daar is in het ontwerp goed over nagedacht.

De tablet zelf wordt vastgehouden in een soort hardplastic backcover. Deze bevat uitsparingen voor de drie knoppen, de USB-C plug en natuurlijk voor de speakers. Alles wat vrij moet blijven, blijft dus netjes vrij met deze cover.

Met het materiaalgebruik, claimt Speck ook de nodige bescherming voor de tablet. Deze zou een val van 1,2 meter moeten overleven… we hebben niet het budget van de consumentenbond, dus onze iPad durven we daar toch niet aan te wagen.

Gebruiksgemak

In het begin is het echt even wennen op hoeveel manieren je de Speck Balance Folio kunt gebruiken met je tablet. Vooral het feit dat het display in verschillende hoeken kan worden gezet, is erg prettig. Bovendien doet de sluiting goed haar werk.

Conlcusie: Speck Balance Folio

Wanneer fabrikanten ons benaderen om over covers te schrijven, dan voelt het doorgaans als een markt die vrijwel uitgeput is qua luxe en creativiteit. Met de Speck Balance Folio for iPad 12.9” laat Speck zien dat het nog steeds mogelijk is om te innoveren met een cover. Ja, hier worden we heel vrolijk van.

Speck Balance Folio kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.