Logo GadgetGear.nl
Tik Tok en Pennywise van IT
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft van plan Tik Tok te kopen

Microsoft heeft veel, maar nog geen eigen sociale netwerk. Daarom lijkt de techreus nu voornemens om het Chinese Tik Tok over te nemen. Bijkomend voordeel, het platform kan dan behouden blijven voor Amerikaanse gebruikers.

De clash tussen China en de VS

Tik Tok ligt namelijk ernstig onder vuur. Het platform heeft last van haar Chinese afkomst. Dat is reden voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo om nu te overwegen het platform in de VS te blokkeren. Hij verwacht dat Tik Tok informatie van gebruikers met de Chinese overheid deelt. Peking zou via de app, Amerikaanse gebruikers bespioneren. Binnen de EU lijkt er nog geen discussie te zijn over dit platform waarop veel (minderjarige) jongeren actief zijn.

Overname op 15 september?

Als Tik Tok en Microsoft tot een deal kunnen komen, valt de dienst 15 september in Amerikaanse handen. Zo zal het moederbedrijf ByteDance de blokkade door de VS kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.