Ewent lanceert externe HDD/SSD behuizing met RAID ondersteuning

Zet je graag zelf jouw externe opslag in elkaar, maar vrees je voor een crash van jouw SSD of HDD? Hoewel merken als LaCie al enige tijd externe drives met RAID ondersteuning leveren, kun je met de nieuwe behuizing van Ewent zelf zo’n drive opbouwen.

Waarom RAID!?

Met RAID kun je bepalen hoe harddrives of SSD’d worden gebruikt. Wil je meerdere harddrives als één grote drive gebruiken? Wil je dat ze elkaar spiegelen als ultieme back-up oplossing? De Ewent EW7077 biedt hardware ondersteuning voor RAID 0, RAID 1, JBOD en BIG.

De drives

De Ewent EW7077 is gemaakt voor twee 2,5 inch harddrives van maximaal 9mm dikte. De behuizing is van metaal om de drives passief te koelen. Hij kan via USB-C worden aangesloten. Naast een USB-C naar USB-C kabel, levert Ewent ook een USB-C naar USB-A kabel met de drive mee. Qua datasnelheid is hij gebouwd op basis van USB 3.2 Gan2.

Beschikbaarheid

De Ewent EW7077 kost €72,50.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram