Oppo 50W Mini SuperVOOC
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oppo lanceert waanzinnig snelle laders, ook draadloos!

Groots nieuws bij Oppo afgelopen week. Het bedrijf staat bekend om haar VOOC snelladers. Die werken met gesplitste accu’s in smartphones en laden razendsnel op. Afgelopen week presenteerde Oppo haar toekomstige laders, waaronder een draadloze lader op 55 Watt.

Net als OnePlus, maakt Oppo voor haar draadloze lader gebruik van een eigen technologie om zo ontzettend veel stroom draadloos te kunnen verplaatsen. 65 Watt is voor draadloos laden echt snel. Heb je geen draadloze smartphone die de AirVOOC Wireless Charging technologie ondersteunt (wij ook niet), heeft de lader een fallback naar qi. Zo kan de lader vrijwel iedere smartphone met ondersteuning voor draadloos laden, opladen. Behalve die van OnePlus.

Oppo lanceerde ook een 125 Watt Flash Charge lader. Deze kan een 4.000mAh accu in 20 minuten volledig opladen. Daarvan wordt de eerste 41% in 5 minuten geladen. Hij ondersteunt ook tot 65 Watt PowerDelivery, dus je MacBook Pro 13” kan er ook mee worden geladen. Daarnaast is er 125 Watt PPS ondersteuning aanwezig.

Er komt ook een 50W Mini SuperVOOC lader. Die kan Oppo smartphones tot 50 Watt aan laadstroom leveren. Andere apparaten krijgen tot 27 Watt over PowerDelivery of 50 Watt PPS. Hij is slechts 1 CM dik. Dit krijgt Oppo voor elkaar door over te stappen op GaN laadtechniek.

Oppo 50W Mini SuperVOOC

Tenslotte introduceert Oppo nog de 110W Mini Flash Charger. Dit is een iets groter laadblokje voor op het stopcontact. Deze is net zo groot als de traditionele 18 Watt lader van Oppo die we onlangs nog tegenkwamen in de verpakking van de Oppo A72. Ook dit is een GaN lader.

3 reacties

  1. Waarom moet een telefoonbatterij altijd maar razend snel worden opgeladen? Dat is verschrikkelijk slecht voor de batterij. Plus, ik vind draadloos laden zo’n verschrikkelijke nutteloze feature.. wat mankeert er aan opladen met een kabeltje? En je kan je telefoon niet eens gebruiken als tie op zo geweldige draadloos oplader ligt. Of nemen mensen die draadloze oplader waar hun telefoon op ligt op schoot? Want aan de “draadloze” oplader zit OOK een kabel..

    1. het handige van draadloos opladen is moment dat je mobiel niet goed meer oplaad je de mobiel nog op die manier toch fatsoenlijk kan opladen. het supersnelle opladen ben ik met je enigszins eens dat je dan vlug ziet dat de batterij achteruit holt maar ja wie INTENSIEF zn mobiel gebruikt, bv tiktok streams die heeft op dn duur nog de mogelijkheid om dan pas een stevigere lader te gebruiken.

      wat ik zelf belachelijk vind is dat een mobiel altijd platter/groter/lichter moet worden en tja bij zulke telefoons horen prijskaartjes naast dat je voort gedwongen wordt om de goede oude koelkast toch maar te laten liggen, online bankieren/digid/berichtenbox (belastingdienst) om maar 3 dingen te zeggen van de tich opties. dusja wat de ene onodig vind vind de ander weer fijn.

      in 2010 was een telefoon van 200-300€ nog best duur maar tegenwoordig is 500€ al voor vele normaal voor een ding dat misschien 2jaar meegaat.

      dus ik hoop persoonlijk dat Oppo niet andere merken echt achterna gaat door straks hun goede kant weg te mieteren door ineens veel te laten betalen voor het merkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.