Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Polk MagniFi II Soundbar

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prijs / Kwaliteit is dik in orde
  • 3D Audio modus komt vlakbij Atmos
  • Strak design
  • Dikke Sub!

THE BAD

  • Geen draadloze speakers bij ingebrepen

Polk Audio; enorm in de VS waar 1 op de 10 huishoudens iets van Polk in huis hebben. Hier in Nederland komt deze audiofabrikant keihard binnen met hun nieuwe Soundbar met draadloze Woofer. Lees meer over de Polk MagniFi 2 review op GadgetGear

Polk heeft al een aantal Soundbars gemaakt. De MagniFi Max, Max SR en de Mini. Allemaal meerkanaals soundbars die een thuisbioscoop ervaring creëren in veel huiskamers. In deze review vergelijken we niet de eerdere soundbars van Polk. Er zit namelijk maar weinig verschil in behalve wattage en de 3D modus (daarover later meer) als je de Max vergelijkt met de MagniFi 2. Allemaal zeer degelijke sets. Vandaag duiken we diep in de specificaties en gebruikservaring van de nieuwste set.

 

Unboxing

De MagniFi 2 komt in een grote doos! Op de foto van de box konden we al zien dat de bijgeleverde subwoofer duidelijk een opvallende jongen. Groot, bijzonder stylisch van vormgeving en daarom konden we niet wachten om de doos te openen.

Alles zit zeer strak ingepakt. De piepschuim behuizing is voorzien van allerlei handige inkepingen waardoor je bij het openen direct de nodige zaken zoals batterijen, afstandsbediening en bedrading ziet zitten én uit kan nemen. Je hoeft niet bang te zijn dat een bezorger gaat gooien met jouw Polk, deze Soundbar set zit mega goed ingepakt en is beschermd tegen een halve tornado.

In de doos vinden we de Soundbar, de Subwoofer, een afstandsbediening, batterijen, stroomkabels voor de Woofer en voor de Soundbar. Een HDMI kabel en een Optische kabel.

Looks

De MagniFi 2 is een lange en slanke Soundbar. Met een hoogte van 53 mm kan hij gemakkelijk onder je TV worden geplaatst en stoort hij niet de IR verbinding van je afstandsbediening. Hij is 1092 mm breed, wat een inch of 40 is. Hij beslaat dus niet de hele lengte van je TV als je een 55 inch model hebt over groter. Maar als je de Soundbar mooi in het midden zet, dan maken de schuin afgewerkte uiteinden het erg strak. De diepte of lengte van de Soundbar is 96 mm diep.

De Soundbar is qua looks wel echt een eye catcher. Strak en futuristisch vormgegeven met een stoffen, gaasachtige look dat van veraf eigenlijk metaal oogt. Het is een stof, dus dat maakt het wel iets lastiger met schoonmaken dan een metalen gaasje. Het logo van Polk staat mooi in chroom afgebeeld en de tip waar de bediening op staat is mat zwart afgewerkt. Heel mooi. Niet te veel knoppen, aan en uit, source, bluetooth en volume. Die knoppen gebruik ik meer dan ik gedacht had, vooral wanneer ik de TV uit heb, lekker Spotify aanzet dan loop ik langs de Soundbar. Druk ik op aan, op Bluetooth en de telefoon gaat over naar de Soundbar.

Ja, ik gebruik de Soundbar dus regelmatig als stereoset om lekker muziek te luisteren. Met die dikke Woofer erbij klinkt dit gewoon heerlijk. Zet dan wel eventjes de Soundbar op de Muziek modus, dan is de filmische galm er direct uit.

De Woofer, ja die is huge! Hoogte 370 mm, breedte 308 mm en diepte 371 mm. Een prachtige box, die schuin en met ronde, organische vormen is afgewerkt. Heel anders dan de standaard woofers en daarom een mooi gezicht in je woonkamer. Nee, deze hoef je niet te verstoppen.

 

 

Aansluiten MagniFi 2

Aansluiten van de MagniFi 2 is erg gemakkelijk. Je hoeft niets in te stellen, niets te synchen, het gaat eigenlijk allemaal vanzelf. De meegeleverde HDMI kabel stop je in de ARC 1 van je TV en in de ARC1 van de Soundbar. Je overige apparaturen (DVD speler, console, etc) sluit je aan op de HDMI 2.0 4k HDR ingangen 2, 3, 4 van de Soundbar zodat alles met dat mooie geluid van je MagniFi loopt.

Je TV stel je in op Meerkanaals Bypass, op DTS (als je TV dit heeft in zijn instellingen) zodat je het geluid enkel via jouw nieuwe set hoort. Je kunt er ook voor kiezen om je TV geluid ook te laten meedraaien, maar het mooiste effect (zeker met 3D audio functie van Polk) is alleen je Soundbar Set.

De Woofer zet je aan en hij vindt direct de Sounbar. Je hoeft niets te pairen, dit gaat allemaal vanzelf. Ook kun je de Soundbar op Google Home via Wifi verbinden zodat je met je telefoon bijvoorbeeld het volume kunt bedienen.

De afstandsbediening die is meegeleverd is handig, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk niet. Je eigen TV afstandsbediening pakt direct de Soundbar op zodat je geen enorme verzameling van bediening hebt.

Binnenin de MagniFi 2

De MagniFi 2 is uitgerust met een 100 watt Soundbar en een 100 watt Subwoofer. Lieve mensen, dat is voor je woonkamer een enorme upgrade; geloof mij. De bar is voorzien van vier 1 inch bij 3 inch full-range drivers, twee 0,75 inch tweeters. Deze virtuele, gerichte drivers en speakers geven je het gevoel dat het geluid laag en hoog binnenkomt. Als laatste, maar zeker niet de minste; de woofer met 8 inch speaker voor een diepe, donkere bas. Man wat trilt die lekker.

3D audio

Zonder Atmos te kort te doen, deze 3D audio voelt en hoort een beetje zoals het Atmos gevoel. De instellingen van de virtuele drivers bootsen het geluid 3D om je heen. Zou je hierbij nog aanvullend twee draadloze speakers van Polk gebruiken (welke ik niet heb getest deze review) dan moet dit pas echt tot zijn recht komen. Maar nu al hoor ik een wezenlijk verschil en geniet ik van een fijn cinema geluid. De 3D-audiomodus van Polk’s gepatenteerd SDA-technologie zou in de toekomst wel eens een mooie concurrent zijn voor Dolby Atmos. Al zullen ze dat niet zo oppakken, want deze Polk ondersteund Dolby Digital DTS.

Chromecast ingebouwd

Fijn, een Chromecastje erin. Scheelt weer een plaatsje in de HDMI ingangen. Ook op je Polk stream je dus draadloos muziek in hoge resolutie via wifi vanuit apps als Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn en nog veel meer.

Google Assistant

Heb je thuis een Nest staan, of een ander boxje van Google waarmee je de trouwe assistent kunt vragen naar dagelijkse grappen (moet je eens doen J ) Dan kan je ook je Polk bedienen. Handig om bijvoorbeeld te commannderen of hij een bepaalde playlist, vanuit Spotify op je Soundbar afspeelt. Must? Nee, man.

Voice Adjust

Weer een patentje van Polk. Een PP’tje. Deze gepatenteerde technologie van Polk zorgt voor betere verstaanbare spraak. Niets nieuws onder de zon en ook geen patent waard als je het mij vraagt. Iedere TV heeft al een Nieuws modus waarbij de spraak versterkt wordt en als je die aanzet op je Soundbar kom je op hetzelfde neer. Het enige wat handig is, is dat als je net muziek geluisterd hebt en het nieuws begint, dat je niet in de instelling van je TV hoeft te rommelen, maar via de afstandsbediening op Voice Adjust kunt drukken.

 

Meer Modi

Film, muziek, sport en nachtmodus. Allemaal duidelijk, allemaal handig. Zeker de nachtmodus. Ik ben zelf nogal een geluidsfreak, maar in de avonduren houd ik graag rekening met de buurtjes en zij met mij. Daarom is tijdens een film het best prettig om de nachtmodus aan te zetten. De woofer is dan minder heftig en alles klinkt net even minder hard voor de buurtjes. Erg handig.

Conclusie Polk MagniFi 2

De Polk MagniFi 2 is een zeer degelijke Soundbar met een nog betere Sub Woofer. Die bas is gewoon hoorbaar en voelbaar in zijn laagste stand. Films, maar ook muziek krijgt een nieuwe beleving. Met de 3D audio technologie kan je merkbaar verschil horen en komt dit wel erg dicht bij het Atmos gevoel. De looks van de Soundbar en Sub zijn geweldig. Ze vallen op, maar alleen voor een Wow effect en gaan dan netjes op in de achtergrond. Hang de Soundbar lekker aan de muur als je TV hangt of plaats hem onder je TV tegen het standaard aan. Het is allemaal mogelijk.

Tip: Ga je investeren in een goede Soundbar, dan is deze MagniFi 2 echt wel de beste als je kijkt naar prijs/kwaliteit verhouden. Een Atmos Soundbar kost al gauw 1000,- euro. Deze jongen kost nog geen 500,- euro. en komt met 3D audio erg dichtbij. Grijp dan wel even twee draadloze speakers erbij voor een lekkere 5.1 ervaring. Dan komt de cinema nog dichter bij huis.

 

 

 

Eén reactie

  1. Mooi geschreven! Ben zelf ik geïnteresseerd in dit systeem. Ben aan het dubben tussen de Magnifi2 of magnifi max sr. Je schrijft onderaan dat je 2 draadloze speakers erop kan aansluiten voor surround. Welke kun je erop aansluiten? Wil als dat kan aan de achterkant ook kleine speakers hebben. Ik heb nu de magnifi Mini. Heel erg tevreden over alleen mis het 3d geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.