Microsoft zet groots in op de lancering van de Xbox Series X aan het einde van het jaar. Trots meld het dat de console zal lanceren met duizenden games. Daarmee zet het Sony een hak. De PS5 zal naar verwachting met veel minder games lanceren.

Backward Compatibility is altijd een ding geweest in het console landschap. Zowel Sony als Microsoft schakelden enkele jaren geleden over van RISC processors op een X86 (PC) architectuur. Hierdoor konden de Playstation 4 en Xbox One series niet met oudere games overweg. Iets dat later is rechtgezet.

Microsoft en partners hebben voor vele Xbox 360 en zelfs Xbox titels de code laten aanpassen op de x86 architectuur. Dat was een enorme investering die Sony niet deed voor PS, PS2 en PS3 titels.

Xbox Series X

Met de nieuwste generatie kijken veel gamers ook weer uit naar de mogelijkheid om hun oude favorieten te kunnen spelen. Bij Sony Playstation zal deze backward compatibility zich beperken tot PS4 titels. Daarbij zal Sony niet het hele gamma aan PS4 games ondersteunen. De focus ligt enkel op de 100 meest gespeelde PS4 games.

Xbox zal het hele backwards compatibility platform liften naar de Xbox Series X. Met andere woorden, Xbox gamers kunnen een enorme bibliotheek van Xbox, Xbox 360 en Xbox One games op de Xbox Series X console kunnen spelen. Met de eerste lichting Xbox Series X titels, verwacht Microsoft letterlijk duizenden titels op de console te bieden.

Natuurlijk is stabiliteit belangrijk voor het bedrijf. Het heeft al meer dan 100.000 testuren geklokt op duizenden oudere Xbox games. Dat aantal testuren moet tegen de lancering zijn opgelopen naar 200.000.

Bovendien zou de kwaliteit van oudere games ook beter zijn door de beschikbare hardware van de nieuwe console. Daarmee zouden de oude games op een meer constante, hoge framerate speelbaar zijn. Bovendien laden ze waarschijnlijk veel sneller, Mede doordat de Xbox Series X alleen nog gebruik maakt van SSD opslagruimte. De GPU zal oudere games zelfs upgraden naar HDR kwaliteit, waar mogelijk. Met Quick Resume kun je games sneller hervatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.