Het beheren van een eigen website kan er soms voor zorgen dat je af en toe wat uitdagingen tegenkomt. Zo is het voor velen op een bepaald punt nogal lastig om stappen vooruit te zetten en lukt het niet goed meer om te bereiken wat je graag bereiken wil. Of misschien lukt het simpelweg niet om een groter publiek te bereiken. Als je een beetje bekend bent in het wereldje van SEO, weet je ook dat dit een goede techniek is om ervoor te zorgen dat je nieuwe mensen bereikt. Wat kun je zelf doen met jouw site waardoor hij beter vindbaar wordt?

Veel tekst

Een belangrijke eerste stap voor het toepassen van SEO Nederland is door veel teksten op jouw site te plaatsen. Eigenlijk bereik je hier al snel veel mee. Schrijf bijvoorbeeld artikelen die aansluiten bij de informatie die jij verstrekt op je website. Ook kun je denken aan het schrijven van korte, pakkende teksten bij zowel producten als categorieën. Doordat je deze teksten schrijft, zullen mensen in de zoekmachines sneller terechtkomen op jouw website. Veel on-site content is dus erg belangrijk!

Plaats links

Nu je deze teksten op de site geplaatst hebt, is het tijd om links hierbij te voegen. Dit zijn links die naar andere pagina’s van jouw eigen website gaan. Een categorietekst die bijvoorbeeld linkt naar deelcategorieën of producten is erg effectief. Ook in de artikelen kun je links plaatsen naar bijvoorbeeld categorieën of andere pagina’s.

Naast het plaatsen van links op je eigen site, kun je ervoor zorgen dat er links naar jouw website komen op andere websites. Dit kun je doen door bijvoorbeeld websites die een pagina met links naar partners hebben te benaderen. Vraag hen dan of er ook een link naar jouw website geplaatst kan worden. Zoek dan wel naar relevante websites natuurlijk. Verder kun je ook gastblogs (laten) schrijven en er een link naar jouw website in verwerken.

Optimaliseer jouw website

Een goed werkende website is ook een website die een betere positie in de zoekresultaten scoort. Zorg dus dat jouw website op en top werkt, en dat er niks is wat ervoor zorgt dat hij lager komt te staan. Een snelle laadtijd bijvoorbeeld is een eis die Google stelt aan websites die in de bovenste resultaten komen te staan. Een website moet er van de voorkant goed uit zien en netjes en overzichtelijk zijn, maar ook aan de achterkant van de website moet alles keurig in orde zijn. Web design is dus erg belangrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.