Review: Minecraft Dungeons (Xbox One / PC)

Minecraft Dungeons kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Minecraft is briljant, daar is menig gamer het over eens. Al jaren probeert eigenaar Microsoft het universum uit te bereiden. Minecraft Dungeons is de nieuwste telg in deze familie, maar is hij leuk genoeg?

Dit is totaal anders!

Om maar meteen het belangrijkste te onderstrepen, Minecraft Dungeons is niet een nieuwe Minecraft. Het is een totaal ander spel dat vooral uit uiterlijk van het origineel leent. Oké, Minecraft Dungeons ziet er stiekem wel echt beter uit.

Het originele Minecraft draait om het bouwen met blokken. Of slopen. Het enige dat je in Minecraft Dungeons sloopt, is een zwerm tegenstanders die bijna non-stop op je af komt. Het is een echte isometrische hack & slash game geworden zoals de Diablo series. Een deel van die tegenstanders kennen we van de originele game, maar Dungeons brengt ook echt een hele berg nieuwe tegenstanders en eindbazen.

Hack & Slash voor beginners

Wat je ook meer beleeft dan in de originele game, is character building. Je bent non-stop op zoek naar schatkisten met loot. Daarmee geef je jouw karakter nieuwe wapens om de tegenstanders nog gemakkelijker een koppie kleiner te maken.

Kun je dan niet beter Diablo gaan spelen? Als volwassen gamer misschien wel. Maar zeker niet als je nog echt een beginner bent in dit genre. Minecraft Dungeons is namelijk wel heel erg toegankelijk qua gameplay. Voor jonge gamers is het ook goed om te weten dat er geen bloed en gore in aanwezig zijn.

Conclusie: Minecraft Dungeons

We speelden Minecraft Dungeons op de Xbox One X en dat speelde heerlijk op snelheid. Een vrijwel non-stop hoge framerate en een wereld die er toch wel heel mooi uitziet. Voor de gevorderde gamer, zal de uitdaging ver te zoeken zijn. Het is echt een spel voor, met name jonge spelers, die het genre hack & slash echt nog moeten ontdekken.

Minecraft Dungeons kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg leuk voor beginnende gamers
  • Mooie wereld
  • Eenvoudige gamplay
  • Geen bloed en gore

THE BAD

  • Gevorderde gamers worden nauwelijks uitgedaagd
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram