Bol.com gaat vaker doosloos verzenden

Ze experimenteren er al een tijdje mee, maar dat gaat ’s lands bekendste webshop nog vaker doen; producten verzenden zonder extra verpakkingsmateriaal erom.

De wijziging in het beleid zorgt ervoor dat dit jaar 7 miljoen producten zonder omdoos worden verzonden. Het gaat daarbij om verpakkingen waar extra verpakkingsmaterialen niet direct iets toevoegen. Denk aan verpakkingen als die van TV’s, eBikes, bouwmaterialen en bulkgoederen. Ook met haar externe verkooppartners probeert Bol.com afspraken te maken om het gebruik van verpakkingsmaterialen te minimaliseren.

Het minimaliseren van verpakkingsmaterialen scheelt natuurlijk enorm in de kosten voor Bol.com. Toch is dat niet het enige positieve. Het scheelt namelijk ook in de enorme afvalberg die wordt geproduceerd door deze verpakkingsmaterialen van Bol.com. Daarnaast nemen producten in een omdoos meer ruimte in, waardoor er minder op één transport mee kunnen. Ook de uitstoot van CO2 wordt dus gereduceerd met deze stap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram