Xiaomi lijkt momenteel last te hebben van geruchten over een datalek in de eigen browser. De geruchten gaan vooral over sociale media. Xiaomi’s Manu Jain heeft een brief de deur uit gedaan om de geruchten te ontkrachten.

Mi Browser datalek

Het probleem zou zitten in de mi Browser. Deze zou gebruikersdata naar andere landen lekken. Xiaomi geeft aan dat de browser alleen gebruikersdata verzamelt wanneer de gebruiker expliciet toestemming verleent.

De Mi Browser bevat ook een incognito modus. In die modus verzamelt Xiaomi dan ook gebruikersdata, maar die data wordt versleuteld en geanonimiseerd. Dus ja, ze weten dan wel dat er vieze filmpjes worden gekeken en welke, maar niet door wie 😉

Privacy gegarandeerd

Xiaomi verwijst ook naar TrustArc en het British Standard Institution (BSI) die de beveiliging van Xiaomi hebben gecertificeerd. Daarbij gaat het zowel om de smartphones als de apps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.