Review: Vankyo Performance V600 Projector – Veel voor weinig

kopen


→ Check de laagste prijs bij Amazon

Met de Vankyo Performance V600 Projector, levert het Chinese merk een FullHD projector voor weinig. Dan moet je op een paar punten aan comfort inleveren, maar onder de streep zijn we blij verrast met wat het merk aan kwaliteit weet te leveren.

Unboxing

Qua unboxing niets dan lof voor wat Vankyo heeft gedaan. We treffen enorm veel spullen aan in de doos. Het enige dat je zelf moet regelen, zijn twee AAA batterijen voor de afstandsbediening.

 • Reistas
 • Modulaire stroomstekker
 • 2 analoge AV kabels
 • HDMI kabel
 • Afstandsbediening
 • Schoonmaakset

Vankyo Performance V600 Unboxing

Vankyo V600 Specs

 • Maximale resolutie 1080p
 • LED lamp
 • 6.500 Lux met 1:500 contrast ratio
 • Maximaal 9,2 meter brede projectie, optimaal op 3,8 meter
 • Handmatige, verticale keystone correctie
 • Handmatige focus correctie
 • Analoge A/V, HDMI, VGA, USB input en SD kaart ondersteuning
 • 5 Watt Speaker

Ontwerp

Het ontwerp van de Vankyo Performance V600 Projector ziet er zeer luxe uit. Van een afstandje zie je geborsteld aluminium en zwart plastic. Voel je aan het apparaat, dan voel je dat het allemaal plastics zijn. Prima.

Aansluitingen

Op de zijkant van de projector vinden we een SD kaartslot, de analoge AV aansluiting en een headphone aansluiting.

Achterop vinden we twee HDMI aansluitingen. We vinden er een VGA aansluiting en twee USB poorten. Die tweede USB poort is enkel een 5V USB output. Bijvoorbeeld om een Chromecast van stroom te voorzien. Erg handig omdat je dan de data USB poort vrij kunt houden.

Achterop zit ook de modulaire stroom aansluiting. De projector is keurig geaard, maar dat niet alleen. In de socket zit ook een zekering die knapt bij stroompieken. Die moet je dan wel vervangen, maar jouw projector werkt daarna gewoon weer. Met de toenemende instabiliteit van het energienetwerk in Nederland is dat een prima stukje bescherming voor jouw mooie projector.

Beeld

Je kunt vanuit erg veel bronnen beeld naar deze projector sturen, mits het maximaal 1080p FullHD is. 3D ondersteuning ontbreekt, maar dat is op dit prijspunt prima. Gebruik je een USB stick / drive of SD kaart, let dan wel op. De projector kan alleen h.264 bestanden projecteren. Het nieuwere h.265, dat vooral wordt gebruikt voor 4K, wordt niet ondersteund.

De projector beschikt zowel over een focusring als een keystone ring. Met de focus stel je het beeld scherp. Met keystone kun je verticaal de projectiehoek aanpassen met een maximum van 15 graden. Bij extreme hoeken ontstaat wel wat onscherpte onder en boven in de projectie. Er is geen zoomring. De projector moet voor optimale prestaties ,met de lens midden voor het scherm worden geplaatst. Het is dan ook handig om eerst de projector te kopen en dan met een laken te kijken waar je eventueel jouw doek zou willen hangen. Dan kun je meteen meten wat het beste formaat voor het doek zou zijn.

Wanneer je voldoende afstand neemt, kan de projector een scherp plaatje met een maximaal diagonaal van 300 inch projecteren. Hiervoor moet je wel 9,2 meter afstand tot de projectie aanhouden. Optimaal is een afstand van 3,8 meter. Dat levert het beste plaatje op met een doorsnede van 120 inch.

Het beeld haarscherp projecteren is geen enkel probleem voor deze projector. Er zit wel iets lensvervorming in, maar die is minimaal. Ook hier kunnen we het argument plaatsen dat je voor dit prijskaartje echt een perfect beeld krijgt. De meeste kijkers zullen de beperkte lensvervorming niet waarnemen.

De 6.500 Lux LED lamp in de projector is een mooie sterkte om een scherp plaatje neer te zetten. Tegen daglicht kan hij niet op, maar in een met kunstlicht verlichte ruimte presteert hij al prima. Het beste blijft echt een donkere ruimte waarbij je een contrastwaarde van 1:5.000 scoort.

Vankyo verwacht dat de lamp een levensduur van 10 jaar heeft bij een dagelijks gebruik van 2 a 3 uur. Dit staat gelijk aan 5.000 branduren.

Wij hebben deze projector getest in combinatie met een iVisions Cinema 4K Series projectiescherm van 2 meter breed.

Geluid

In de projector is een 5 Watt mono speaker verwerkt. Je hebt dus altijd geluid bij je. Speakers aansluiten is zeker de beste oplossing, maar voor nood is dit bruikbaar. Wanneer je geen externe speaker beschikbaar hebt, klinkt het geluid uit deze projector in ieder geval beter dan het geluid uit menig laptop.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de ventilatoren echt hard moeten werken in deze projector. Hij maakt redelijk wat achtergrondgeluid. Ook dit is een besparing die hoort bij deze prijsklasse.

Bediening

Op de projector zitten alle belangrijke knoppen, die ook op de afstandsbediening zitten. Vankyo heeft ze keurig op één lange rij gezet. Dit ziet er optisch heel prettig uit. De power knop is voorzien van verlichting. Rood wanneer de projector in standby staat en groen wanneer je de projector gebruikt.

Afstandsbediening

De knoppen op de projector zijn natuurlijk niet de meest handige. Die zijn er toch vooral voor nood. Jouw primaire interface met de Vankyo Performance V600 Projector, is de meegeleverde afstandsbediening. Deze is extreem compact, maar zeer gemakkelijk in gebruik. De knoppen zitten op een redelijk standaard plaats. IR ontvangers zijn voor en achterop de projector geplaatst voor optimaal ontvangst. Let op, Vankyo heeft sinds de release van de projector de afstandsbediening vervangen. Wij hebben getest met het nieuwe model.

Haal meer uit jouw Vankyo Performance V600 projector

Vankyo verkoopt vele accessoires. Ben je veel op pad, verkoopt het merk een fotostatief waar ze zelf een projector platform op hebben ontwikkeld.

Deze projector is van zichzelf niet smart, en dat vinden we zeker slim. Vankyo hoeft geen software te ontwikkelen en jij als eigenaar hoeft niet bang te zijn dat ze achterlopen op updates. Onze aanrader is dan ook om een Chromecast of FireTV stick aan te schaffen. Zo maak je deze projector zonder al teveel extra kosten, smart. Bovendien kun je er bij platformen als de Chromecast vanuit gaan dat alles is geregeld om met de nieuwste smartphones overweg te kunnen.

Conclusie: Vankyo Performance V600

Of je nou een low budget homecinema aan het bouwen bent of een full-scale gameroom. Wanneer je genoegen neemt met 1080p, is de Vankyo Performance V600 een veel interessantere optie om te kopen dan menig budget TV. De plaatsing is belangrijk voor een zo strak mogelijk plaatje, maar dan heb je ook echt een toffe ervaring.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Amazon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer compact
 • Zeer complete uitrusting
 • 5 Watt speaker
 • 6.500 Lux
 • Mooie, scherpte projectie

THE BAD

 • Ventilator is wat gehorig
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram