Review: Twelve South Curve, laptop verhoging

Veel thuiswerkers zullen het nu herkennen: de laptop staat te laag. Een mooi alternatief voor een stapel boeken is de Curve van Twelve South.

Het Amerikaanse Twelve South heeft een goede reputatie betreffende accessoires voor Macs. De Curve is gemaakt om het laptopscherm op ooghoogte te krijgen. Een even solide als mooie oplossing.

Ergonomie

Er zijn werkelijk tientallen opties om je laptop hoger te plaatsen. Natuurlijk tellen we dan niet een stapel boeken of een pak printpapier mee. De belangrijkste reden om jouw laptop hoger te plaatsen is om nekklachten te voorkomen. Wanneer je recht vooruit kijkt, is dat beter voor de nek. Maar ook jouw laptop vind vaak een hogere plaatsing fijn. De koeling kan dan vrij om de laptop circuleren. Een nadeel waar geen verkoper over rept, is dat je dan ook een extra toetsenbord nodig hebt. Je gaat immers niet op een verhoogde laptop tikken. Je doet dit voor het beeldscherm. Wij testen eerder het Mattias toetsenbord wat een prima optie is.

Kwaliteit

De Curve is uit 1 stuk metaal gemaakt met accenten van antislip siliconen op de bodem en armen. Het fraai gebogen ontwerp is dus uit één stuk en heeft geen extra onderdelen. Dat geeft extra stevigheid. De Curve is standaard met vaste hoogte die voor de meeste mensen prima is. Maar let op, je kan de hoogte dus niet verstellen. Het product is gemaakt om op een lokatie te laten staan. Je gaat er niet mee op reis door het gewicht en de vaste vorm.

Conclusie

Twelve South doet haar reputatie eer aan met de Curve. Een mooi ontworpen en prachtig afgewerkte verhoger voor laptops. Je kan kiezen uit een witte of zwarte versie. Check wel eerst de gewenste hoogte omdat de Curve niet instelbaar is.

De Twelve South Curve kost 60 Euro

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • mooi ontwerp
  • solide plaatsing
  • 2 kleuren
  • metaal

THE BAD

  • niet in hoogte verstelbaar
  • noodzaak los toetsenbord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.