Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Teufel Rockster Go; de waterdichte speaker die je meeneemt

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • (spat)waterdicht
  • goed geluid
  • licht gewicht
  • afwerking
  • vormgeving
  • plaatsingmogelijkheden
  • 15 uur speelduur

THE BAD

  • geen powerbank
  • matig bij lage bassen

Onze Duitse vrienden van Teufel verrassen regelmatig met fraaie producten voor een vriendelijke prijs. De Rockster Go wil als betaalbare bluetooth luidspreker ieders vriendje worden. 

Duivels ontwerp 

De designtaal van Teufel moet je aanspreken. Teufel is consequent in hun robuuste en stoere ontwerpen. De Rockster Go is daar geen uitzondering op. Een matzwarte luidspreker met rode accenten. De vorm is uniek. Waar andere merken de gekste vormen opzoeken, weet Teufel te verbazen met een uniek ontwerp wat werkt. De luidspreker krijgt door de vorm volume om ook on het laag een beetje mee te kunnen komen in het basgeweld. Toch is de luidspreker relatief dun en vooral licht in gewicht. Daardoor is het zeker een luidspreker die je gemakkelijk in een tas of rugzak schuift om mee te nemen. Bijvoorbeeld naar school, een ontmoeting of misschien kantoor.  

De behuizing is spatwaterdicht. Dit betekent dat je de luidspreker mee onder douche kan nemen of naar het zwembad. Een korte plons zou hij volgens de specs moeten overleven. Wij hebben het niet getest. Wat erg prettig is dat de vormgeving het mogelijk maakt on de luidspreker op veel manieren te plaatsen. Je kan m gewoon neerzetten, maar ook op een statief plaatsen. Dit zien we niet vaak; een schroefdraad aan de onderkant van de speaker. Het ontwerp maakt het ook mogelijk om de Rockster Go licht te kantelen. Een perfecte houding voor naast de computer. De Rockster Go kan ook met een tweede exemplaar koppelen. Dat hopen we later met een tweede exemplaar te testen. 

Een fraai detail is de draagband. Een soort polsbandje wat strak aan de luidspreker zit. Het bungelt dus nooit in de weg. Door het elastiek, kan je jouw hand er door steken en zo stevig de luidspreker in de hand houden tijdens longboarden of andere bezigheden. Het bandje is ook prima geschikt om de Rockster Go even ergens aan op te hangen.

De status van de accu is op de achterzijde met kleine ledjes goed afleesbaar. 

Mogelijkheden 

Een luidspreker moet anno nu toch meer kunnen dan alleen geluid produceren. Deze luidspreker heeft aansluitingen om met een minijack muziek af te spelen. Een micro-USB poort dient voor opladen. Helaas zit er geen USB-C aansluiting op. Ook het opladen van apparaten kan je vergeten. De luidspreker blinkt wel uit in snel verbinden met je telefoon of ander apparaat. Of het nu iOS, Android, Windows of Linux is, het valt op hoe snel en soepel de Rockster Go wil verbinden. De verbinding is dan ook nog eens solide zonder gehaper. Wie wil kan ook tegen de luidspreker praten. Een afstand van 10 meter is geen probleem. Siri Google Assistent zijn geen probleem. Met een speciale knop kan je zelfs de spraakassistenten activeren. Wij zijn er geen fan van, maar het werkt prima op deze kleine luidspreker. De Rockster Go kan ongeveer 12-15 uur spelen. Opladen duurt dan wel 4,5 uur. Een hele dag spelen en ‘s nachts opladen is dus geen probleem. 

Geluid 

De Rockster Go heeft twee speakers ingebouwd. Beide aan de voorkant, met in het midden een basreflexpoort met een membraan. Dit membraan beweegt behoorlijk bij het weergeven van bassen. Of het ook daadwerkelijk wat toevoegt is ons onduidelijk. Het laag van deze luidspreker is goed, maar legt het wel af tegen alle luidsprekers van hetzelfde formaat. Het volume is krachtig en de kwaliteit van het draadloze geluid is dankzij, de aptx technologie, erg goed. De afstraling van geluid is door de plaatsing van de speakers gericht naar de voorkant. Het is dus geen luidspreker die ook aan de achterkant lekker klinkt. 

Conclusie 

De Rockster Go is een prima draadloze luidspreker die ook bedraad te gebruiken is. Het geluid is goed. Voor knallende bassen moet je een andere luidspreker zoeken. Die zal zeker zwaarder zijn. De Rockter Go is met 700 gram ronduit licht voor het volume wat het kan produceren. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.