Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Pixel Maker T3 statief, lichtgewicht, veelzijdig en betaalbaar

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • lichtgewicht
  • betaalbaar
  • veelzijdig
  • incl smartphone houder
  • incl draagtas

THE BAD

  • geen coldshoe adapter
  • enkel lichtgewicht cams

Pixel Maker is een relatief nieuw merk. Het T3 statief is een eye opener.

Onlangs hebben we het Peak Design statief getest. Super fraai ontworpen en een lust voor het oog. Je zeult echter wel 1700 gram mee. Dat kan lichter. Zeker wanneer je met een smartphone of kleine compact camera op pad gaat.

Het Pixel Maker T3 statief oogt niet revolutionair. Een drietal klappoten met een middenkolom. Het mini balhoofdje is enkel bedoeld voor fotografie. Natuurlijk kan je ook met een smartphone, actiecamera of compactcamera ook filmen met dit statief. Je kan er echter geen pans (horizontale camera beweging naar links of rechts) mee maken. Voor camjo of vlog werk is dat geen must. Gewoon plaatsen en jezelf filmen.

Het statief klap je uit elkaar en de poten schuif je open door er een kwart slag aan te draaien. De middenkolom kan ook nog zo uitgeschoven worden. De totale hoogte is 165 cm. Dat is voldoende om op ooghoogte een interview te filmen. Wanneer je dit statief vergelijkt met het veel duurdere Peak Design statief, dan is voor lichte camera’s de Pixel Maker een absolute winnaar op alle punten. Het Peak Design statief is echter ook geschikt voor dslr camera’s. Die zouden we niet met de T3 gebruiken. Daar is het statief dan te fragiel voor.

Behalve dat het een betrouwbaar statief is, kan de T3 ook worden gebruikt als selfiestick door de uitschuifbare middenstok van de basis te verwijderen.

Conclusie

De T3 van Pixel Maker is een statief wat in elke rugzak kan verdwijnen en wat een aanrader is voor iedereen die met een smartphone, actiecamera of kleine compactcamera filmt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.