Logo GadgetGear.nl
Black Eye Filming grip met Xperia 5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Black Eye Filming Grip

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm stevige bouw
  • Hotshoe adapter
  • Flexibel inzetbaar
  • Bluetooth afstandsbediening

THE BAD

  • Geen

Er zijn al heel wat statieven voor smartphones gepasseerd. En naarmate we meer bloggen en vloggen, zien we ze steeds meer gebruikt worden. Black Eye streeft duidelijk naar het neerzetten van de allerbeste ervaring voor iedereen die filmt.

Gebruikservaring

De Black Eye Filming Grip helpt jou beter filmen. Niet alleen doordat je een statief krijgt om jouw smartphone stevig mee neer te zetten. Deze Filming Grip maakt het ook gemakkelijker om jouw smartphone tijdens het filmen vast te houden. De meeste filmers zullen hierdoor minder trillen.

We weten dat er mensen zijn die denken dat trillingen helemaal verledentijd zijn. Een filming grip is echter heel wat anders dan een elektronische gimball. Dat zie je ook terug in de prijs. Echter, steeds meer smartphones komen met optische en elektronische beeldstabilisatie. Juist bij die smartphones, zal je optimaal profijt hebben van deze filming grip. Dit omdat de stabilisatie keurig wordt opgevangen door de smartphone. We gebruiken deze filming grip ook bij de productie van video’s voor GadgetGear.nl.

Unboxing

Black Eye levert de Filming Grip keurig af met alles dat je nodig hebt om lekker te kunnen vloggen en fotograferen. Je krijgt namelijk niet alleen de grip die ook nog dubbelt als tripod. Je krijgt ook nog de Black Eye bluetooth afstandsbediening. Daarmee kun je jouw smartphone op afstand bedienen. En natuurlijk zit de batterij er ook al in. Met de nodige documentatie en een reistasje, is het pakket compleet.

Bluetooth afstandsbediening

De bleutooth afstandsbediening van Black Eye is gemakkelijk te koppelen met je smartphone. Hij zit in een klemmetje op de filming grip, maar kan dus losgenomen worden. Let trouwens wel op. Wanneer hij draait in de klem, kun je hem per ongeluk aanzetten. En dan loopt hij onbedoeld leeg. Ja, dat is het enige ontwerpfoutje in het hele product.

Ontwerp

Het ontwerp van de Black Eye Filming Grip is echt heel slim. De voetjes van de tripod zitten in de grip verwerkt. Je schuift simpelweg het foam handvat eraf, en de drie poten worden zichtbaar. Slim!

Het balhoofd is ook erg indrukwekkend. Het balhoofd is perfect rond en loopt mooi zwaar. Hierdoor kun je de Black Eye Filming Grip ook gebruiken voor zwaardere camera’s. Zelfs onze Canon EOS 70D kan erop worden gezet. Alleen moet je dan wel de balans in de gaten houden. Het gewicht van een lens kan de tripod omver laten vallen. Dit is veelal op te vangen door te zorgen dat één van de drie poten onder de lens komt te staan. Hoe dan ook, dit laat zien dat het balhoofd echt van hoge kwaliteit is.

De klem voor de smartphone is dus losneembaar en kan op twee manieren op het balhoofd worden gezet. Opvallend is dat er ook een hotshoe adapter op zit. Daarmee wordt het gemakkelijk om bijvoorbeeld een externe directionele microfoon op de Filming Grip te zetten. Iets dat wij nogal eens doen op beurzen. Handig!

Conclusie: Black Eye Filming Grip

Eerlijk waar, de Black Eye Filming Grip is één van de beste statieven voor smartphones die we de afgelopen jaren hebben gezien. Het merk laat hier absolute kwaliteit zien en daar houden we van. Dit is gewoon een dijk van een product, waar iedere mobiele vlogger plezier van zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.