Dit is de funky, electrische Citroën Ami

Van Franse bodem, komt een nieuwe elektrische auto, de Citroën Ami. De tweede, volledig elektrische bolide van het merk, met een wel heel opvallend ontwerp.

Typische, elektrische stadsauto

De Citroën Ami heeft een actieradius van 75 kilometer. De 6Kw motor krijgt haar stroom van een 5.5kWh accupack die gewoon via een 230v stopcontact kan worden geladen. De laadkabel is weggewerkt in het portier aan de passagierskant. De maximale snelheid van de auto ligt op 45Km per uur.

De Citroën Ami meet 2,41 meter lang en 1.39 meter breed. Hij is 1.52 meter hoog. Met dit formaat heeft de 2-persoons wagen een draaicirkel van 7,2 meter. Citroën levert de Ami op 14 inch wielen. Je krijgt standaard een panoramadak.

Met een speciale smartphone dock, vormt jouw telefoon al snel het entertainment center van de auto. Ook de navigatie verloopt via de smartphone. Hiervoor gebruik je de myCitroen app.

Citroën Ami Dashboard

100% online te koop

Citroën start de verkoop van de Ami in Frankrijk, en alleen online. De verkoop start op 11 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram