In de markt voor Rugged smartphones worden nog steeds heel andere eisen gesteld aan smartphones, dan in de markt voor consumenten. Hoewel RugGear ook gewoon full screen Androids ontwikkeld, komt het nu met een Android met een echt keypad. Met navigatieknoppen!

Android Go

Het is even wennen wanneer je de RigGear RG 170 voor het eerst ziet. Het toestel ziet eruit als een featurephone uit de jaren 90, maar niets is minder waar. Het hart van deze rugged 4G smartphone is namelijk Android Go.

Android Go is een lichtgewicht uitvoering van Android dat Google vooral voor ontwikkelingslanden ontwikkeld. Daar is behoefte aan een Android ervaring op goedkope (zwakkere) hardware. Niet alleen Android zelf is flink wat lichter, vrijwel alle populaire Google apps hebben ook een eigen Go uitvoering. Zelfs bedrijven als Facebook ontwikkelen specifiek voor Android Go. Het nadeel is dat veel populaire Nederlandse apps helaas weer niet beschikbaar zijn onder Android Go.

RugGear RG170 in detail

Hardware

De RugGear RG 170 draait op een Chinese MediaTek MTK6739V quad-core chipset. Alle cores van deze chipset draaien op 1.5Ghz. Jet toestel heeft 1GB werkgeheugen en slechts 8GB opslagruimte. Voor het doel en voor Android Go is dat waarschijnlijk meer dan genoeg.

PTT is nog steeds een ding

PTT staat voor Push to Talk. Ofwel, de Walkie Talkie. Iets dat onder anderen in de bouw nog veel wordt gebruikt. Hier heeft RugGear veel aandacht aan besteedt. RugGear is behoorlijk zeker van haar kwaliteit op het gebied van PTT en lijkt nog altijd flink te investeren in deze technologie. Het is mogelijk om op het toestel een speciale PTT knop toe te wijzen.

RugGear RG170

SOS

Ook kun je een SOS knop instellen. Handig wanneer je in de problemen komt. Het toestel kan dan gemakkelijk en snel een noodoproep plaatsen.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.