Per 2021 altijd importbelasting op zendingen uit China

Hoewel China officieel als derdewereldland nog altijd profiteert van extreem lage verzendtarieven, gaan verkopers in dat land komend jaar toch echt te maken krijgen met een berg aan financiële rompslomp rondom importheffingen.

Nu ontkomen internationale pakketten met een waarde onder de €22 (inclusief porto) nog aan importheffingen. Per 2021 zit het erop. Over alle zendingen die ons land binnenkomen, moet importbelasting worden betaald. Bovendien moeten Chinese verzenders gaan voldoen aan de bijbehorende procedures. Die worden wel versimpeld om de werkdruk voor de douane behapbaar te houden. Toch zal het voor vele Chinezen betekenen dat ze hun logistiek toch echt moeten aanpassen.

De komst van importheffingen is voor jou als consument misschien niet heel tof, de Europese ondernemer gaat er waarschijnlijk wel van profiteren. De financiële afstand tussen de kostprijs van een product in China en een product in de Nederlandse winkels wordt een stuk kleiner met deze nieuwe regels. Zendingen uit China zouden weleens flink kunnen afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events