Google Tulip
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Geen 1 april grappen bij Google dit jaar

Er zijn veel techbedrijven die ieder jaar de spotlights weten te halen met hun 1 april grappen. Google staat doorgaans aan te top als het om humor gaat op 1 april. Maar niet op 1 april 2020.

Even geen grappen

Nu de wereld gebukt gaat onder het Corona virus, vindt Google het niet gepast om met grappen te komen. De zoekmachine speelt een belangrijke rol in nieuwsvergaring en onderzoek. Uit respect voor iedereen die worstelt met het Corona virus, zal het dit jaar haar traditie breken en geen grappen online zetten. Google heeft al haar afdelingen gevraagd om geplande grappen offline te halen.

Grote donatie

In navolging van andere techbedrijven, trekt ook Google de bankrekening open om ten strijden te trekken tegen Corona. Google stelt in eerste instantie $800 miljoen beschikbaar. Dit geld wordt verdeeld over onderzoek naar het virus, maar bijvoorbeeld ook advertentiekredieten voor ondernemers die het moeilijk hebben. Van de $800 miljoen zal $340 miljoen in de vorm van advertentiekredieten zijn. Daar die voor Google’s eigen netwerk zijn, is die $340 miljoen erg virtueel. $250 miljoen is al gereserveerd voor het WHO en gebruik door overheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.