Logo GadgetGear.nl
Woox R4294 Infrarood Bridge
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Woox introduceert smart home afstandsbediening

Woox introduceerde gisteren de Woox R4294. Een slimme, universele infrarood afstandsbediening. Feitelijk is het veel meer een infrarood brug. Een brug tussen jouw smart home en apparaten die alleen nog via infrarood bediend kunnen worden. Denk aan TV’s, maar bijvoorbeeld ook de ventilatoren van Dyson.

Het nadeel van infrarood is natuurlijk dat er doorgaans geen spreken is van tweeweg communicatie. Daarom moet de trefzekerheid van een oplossing als deze relatief groot zijn. Woox heeft er nogal een grote kast van gemaakt en we gokken dat die ruimte wordt benut voor veel IR LED’s die jouw commando’s de kamer rond slingeren.

Met de Woox R4294 is het dan ook mogelijk om, bijvoorbeeld, een brug te slaan tussen Google Home of Amazon Alexa en jouw, niet zo smart, airconditioning. Ook is het mogelijk om via IFTTT triggers aan te maken om infrarood apparaten in huis aan te sturen. Woox heeft hiervoor een database van 8.000 producten van 2.000 merken beschikbaar. Deze wordt geleverd door Remotec die wereldwijd een database bijhoudt met deze codes. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe codes aan te leren.

Dit apparaat is ontwikkeld op basis van het Tuya platform. Ditzelfde platform vinden we ook bij de smart home producten van Action, Archos, HiHome en de nieuwe IP cameralijn van Eminent. Hierdoor is het gemakkelijk om mix & match je smart home op te bouwen.

Woox R4294 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.