Review: Matias verlicht draadloos toetsenbord voor Mac, Windows, iOS en Android.

Toetsenborden zijn er in veel smaken. Alternatieve toetsenborden halen het echter zelden bij de kwaliteit van de A-merk hardware fabrikant. Matias is een een specialist in toetsenborden de de USA. Wij testen het verlichte draadloze toetsenbord dat met 4 apparaten verbonden kan worden.

Als Mac gebruiker ben je gewend aan de kwaliteit van de producten, maar de prijs went nooit. Zo ook voor de Apple toetsenborden. Zo heb ik jaren geleden Matias toetsenborden ontdekt als betaalbaar alternatief voor mijn Apple toetsenbord. Tevreden over de standaard toetsenborden kwam er later een FCPX toetsenbord om sneller de juiste toetsencombinaties te leren, zonder consessies te maken aan de eisen die ik aan een toetsenbord stel. Steeds op beurzen kom ik de makers van deze toetsenborden tegen. Nu met een nieuwe versie van een multifunctioneel toetsenbord met een numeriek pad. Want dat ben ik wel gaan missen bij mijn kleine draadloze Apple toetsenbord.

Het Matias Backlit Wireless Aluminum Toetsenbord in Space Gray leek de ideale oplossing voor werken met mijn MacBook Pro op een verhoging (test volgt later). Al bij het uitpakken voel je de kwaliteit. Het toetsenbord is van aluminium in exact de juiste kleur voor de MacBook Pro. De micro-usb laadkabel is enkel nodig om eens in de paar weken de interne accu op te laden. De voeding is niet enkel voor de Bluetooth verbinding nodig, maar ook voor de verlichting die onder de toetsen zit. Eerlijk is eerlijk, de verlichting is net wat minder mooi dan die van de MacBook Pro. Daarvan zijn wel de toetsen verzonken waardoor er geen enkel vals licht onder de toetsen vandaan kan komen. De verlichting is traploos in te stellen. Anders dan de bedrade versie is de kleur van het licht niet in te stellen. Een aanslag die ok is, maar een levensduur die twijfelachtig is.

Het toetsenbord van mijn MacBook Pro is nog gemaakt met het beruchte vlinder principe. Dat is anders bij het Matias toetsenbord. De aanslag is lekker duidelijk. De travel van de toetsen is twee keer zoveel als van mijn MacBook Pro en iets meer dan t Apple toetsenbord. Lekker duidelijk dus. Prettig voor wie lange documenten wil tikken. Dankzij de lay-out met een numeriek deel, is dit toetsenbord ook perfect voor spreadsheetfanaten.

Functies

Het Toetsenbord is draadloos. Uniek is dat het met vier verschillende apparaten verbonden kan zijn. Vier toetsen met een wifi(!) icoon dienen om met vier verschillende apparaten de bluetooth verbinding te realiseren. Zo kan je lekker switchen tussen Mac en Macbook, maar ook Windows of een mobiel apparaat. De functies passen zich aan. Zo is de Apple Command toets functioneel wanneer je met een Mac het toetsenbord gebruikt. Met Android krijgt het weer een andere functie. Qua multifunctionele inzet heb ik enkel een Logiech toetsenbord tot getest wat vergelijkbaar was. Maar dat toetsenbord had niet deze professionele aanslag en geen verlichte toetsen. Dit toetsenbord heeft ook nog een een achtergrondverlichting die traploos qua sterkte en kleur is in te stellen. Werkelijk perfect.

Het toetsenbord laad op met een micro-USB kabel. Jammer dat t nog geen USB-C is… Intern zitten er twee accu’s. Eén voor het toetsenbord en de draadloze communicatie. Het andere voor de verlichting. Wanneer de verlichting na twee weken op is, kan je het toetsenbord gerust nog een maand gebruiken.

De afwerking van het toetsenbord is ronduit prima. De zichtbare delen zijn exact een match met Apple zilver en space-grey. De onderkant is van kunststof. Hierdoor is het mogelijk het toetsenbord met meer functionaliteit en Apple waardige arfwerking, net onder de Apple concurrent te houden qua prijs.

Conclusie

Wie een toetsenbord nodig heeft moet dit toetsenbord zeker overwegen. Het werkt draadloos perfect en de lay-out en multi inzetbaarheid zijn een zegen. Dat het dan ook nog eens een tientje goedkoper is dan een Apple toetsenbord zonder verlichting, maar de keuze extra gemakkelijk.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • afwerking
  • toetsaanslag
  • verlichting
  • draadloos
  • aparte accu voor backlight

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.