Logo GadgetGear.nl
GadgetGear Innovator Award 2019
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Innovator Awards 2019 – Apple, Epson, Ikea, LG, Oculus

Het jaar zit erop. We zijn weer aan het werk. Traditioneel het moment voor ons om de meest innovatieve producten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. En het was lastig dit jaar.

2019 voelde als een jaar zonder echt grote innovaties. Alles beter en sneller. We moesten het dus echt in kleinere zaken zoeken. De kleinere innovaties die het leven wel heel veel prettiger maken.

Albert Zeeman – Apple Watch

20 April werd mij direct duidelijk welke gadget de Innovation Award moet hebben. Die dag deed ik, uitgeput na een sportdag mijn sporthorloge af, en deed mijn Apple Watch om. Ik was werkelijk doodmoe gestopt met sporten. Na een uur liggen waarschuwde het Apple Watch mij dat ik wellicht een arts moest gaan bellen. Wat het algoritme ritme ook is, het advies kwam ook met een hele lange disclaimer dat een horloge geen arts kan vervangen. Ook dat een Apple Watch met de ingebouwde ECG meting uniek is, maar geen hartaanval kan voorspellen. Gelukkig was dat niet het geval. De trip naar het ziekenhuis was echter niet voor niets. Mijn hart bleek op hol geslagen. Atriumfibrilatie. Juist omdat ik dankzij het Apple horloge er zo snel bij was, bleek één infuus voldoende om het ritme te herstellen en schade te voorkomen. Dankzij het Apple Watch is zeker erger voorkomen. Daarom voor mij de Innovation Award 2019.

Apple Watch 4 met Innovators Awards logo erop

 

Jeroen Rottier – Epson HW-TW7000

Iedereen heeft vast wel eens nagedacht over een beamer thuis. Maar de prijs? Voor een goede 4K beamer? Pfff 2~3000.-? De nieuwste Epson beamer brengt dat verandering in! Eindelijk een betaalbare projector die met een paar technische tweaks 4K kan creëren dat door randapparatuur wordt opgevangen als native 4K. Ervaar een thuisbioscoop voor een schappelijke prijs. Daarmee is voor mij de Epson HW-TW7000 een award waardig!

Epson HW-TW7000

Roelof van Doorn – Ikea Symfonisk Afstandsbediening voor Sonos

Ikea startte dit jaar met de verkoop van haar eigen Sonos speakers. Het Zweedse concern is het eerste meubelmerk ter wereld die de Sonos technologie mag gebruiken. Van binnen zien we bij beide speakers exact dezelfde hardware als de Sonos Play:1. Alleen moet je bij de boekenplank speaker iets beter je best doen om er een mooi geluid uit te halen. Maar waarom krijgt Ikea dan mijn innovatie award? Simpel. Ikea ontwikkelde dé beste Sonos afstandsbediening ooit en hij kost geen drol. Alle hulde voor de Ikea Symfonisk Afstandsbediening voor Sonos.

Ikea Symfonisk Afstandsbediening

Arjan Olsder – LG G8X ThinQ

2019 was het jaar van de smartphones met opvouwbare displays. Maar we zagen ze nauwelijks in het wild. En laten we wel zijn, de grote reus Samsung faalde ook echt met haar ontwerp. Huawei en Royole beperkten de distributie van hun modellen ook grotendeels tot Azië. In dit slachtveld deed LG het anders. Zij kwamen met een tweede display op de V series en perfectioneerden dit later in de LG G8X ThinQ. Het toestel beschikt niet over extreem veel camera’s, maar de camera’s die erop zitten zijn ook nog eens erg goed. We hopen wel dat het geheel in komende generaties wat dunner zal worden, maar qua productiviteit wordt ik hier echt heel vrolijk van. Nog steeds, iedere dag dat ik hem gebruik. Het enige dat we nog missen bij deze smartphone is een Android desktop modus zoals Samsung DeX of Huawei EMUI.

LG G8X ThinQ

Dennis van Dijk – Oculus Quest

Je moet ballen hebben om jouw eigen productlijn te kannibaliseren. En dat blijken ze dan ook te hebben bij Oculus. Oculus en HTC zijn al jaren in een strijd verwikkeld om wie nou de beste VR beleving neerzet. In het tweede kwartaal bracht Oculus daarom de Oculus Quest op de markt. VR zonder draden. Zonder smartphone nodig te hebben. Een ervaring die briljant was. Maar wilde je high-end VR games ervaren, moest je de Oculus Rift S kopen. Die was iets goedkoper omdat er minder hardware in hoefde. Maar met een handige software update in het laatste kwartaal van het jaar, werd het mogelijk om ook de Oculus Quest aan de PC te koppelen. Zo ontstond in één klap een VR platform voor thuis en voor on the go. Een stap die het bestaansrecht van de Oculus Rift S in gevaar brengt, maar waarmee Oculus wel de ultieme VR bril heeft neergezet.

Oculus Quest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.