Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Nanuk carry-on case met deksel organizer.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • design mooi en slim
  • inlay systeem
  • degelijke koffer
  • binnenruimte
  • trolley hendel
  • zachte handgrepen
  • afwerking
  • accesoires
  • kleuren

THE BAD

Een review over een koffer? Wie veel reist of waardevolle spullen meeneemt weet hoe belangrijk een goede koffer is. De Nanuk 935 heeft een unieke nieuwe feature. Een extra compartiment in de deksel. Twee jaar geleden werden we verliefd op het prototype. Nu is er dan eindelijk het eindproduct.

Op onze beursbezoeken gaat altijd een koffer mee met lenzen, computer en veel accessoires. Op vluchten willen wij altijd deze spullen bij ons houden. Zonder dit gereedschap is de vlucht waardeloos. Te vaak hebben we meegemaakt dat een koffer een andere reis aflegde dan wij. Zeker wie goedkoop vliegt weet dat overstappen een risico betekent op het vertragen of verliezen van de baggage. Daarom gaat ons gereedschap altijd mee als handbagage. Veel carry-on koffers zijn niet geschikt om kwetsbare en dure apparatuur goe die beschermen. Dus snel kom je toch bij een fotokoffer uit. Peli is het meest bekende merk in deze markt en zo’n beetje de standaard, maar helaas ook erg kostbaar. Er zijn heel veel goedkope alternatieven. Daar is kwaliteit soms ver te zoeken. Schanieren die het begeven, wielen die lawaai maken en vaak ongunstige ruimte in de koffer doordat de diverse mechanismen ruimte consumeren. Een goede koffer maken is lastiger dan menigeen denkt.

Op de IBC in 2017 zagen we het merk Nanuk met een ruim assortiment foto/video koffers. De kwaliteit was direct te voelen bij het openen van sloten en het hanteren van de koffers. Ons oog viel op een carry-on koffer met een inlay. Perfect om een laptop veilig in de deksel op te bergen met daarvoor drie vakken voor visite kaartjes, kabels, pennen etc. Het handige is dat de compartimenten transparant zijn zodat je exact ziet waar wat zit. Maar dan wel met een werkje in het kunstig waardoor het er ook nog eens chique uitziet. De ritjes zorgen dat niets verplaatst. Een perfecte aan vulling op een fraaie carry-on koffer. Die moet getest worden. Tja dat duurde dus bijna 2 jaar. Nanuk blijkt niet over 1 nacht ijs te gaan bij het vrijgeven van producten.

Carry-on

De Nanuk 935 is een carry-on koffer met wieltjes en een trolly greep. Drie zachte handgrepen zorgen dat de koffer goed te dragen is en in diverse houdingen. Horizontaal, verticaal en met een uitschuifbare greep om de wieltjes het zware werk te laten doen. De polyurethaanwielen van de 935 zijn bestand tegen ruwe terreinen. Het zijn eigenlijk Rollerblade wielen. Super stil en erg soepel. Als elke toerist deze wielen onder de koffer zou hebben zou het een stuk stiller op straat zijn. De intrekbare handgreep is met één hand te ontgrendelen en op de gewenste lengte in twee standen uit te schuiven. Het schuifmechanisme is zo stevig dat je het zelfs als rugleuning kan gebruiken wanneer je op een vertraagd vliegtuig zit te wachten. Het slimme aan het ontwerp is dat het schuifmechanisme aan de buitenkant zit, waardoor je in de koffer nergens door belemmerd wordt om iets plat op de bodem te leggen. Dat is ondenkbaar bij heel veel andere merken. De koffer is waterdicht en met een ventiel tegen over- en onderdruk beschermd. De gepatenteerde PowerClaw-vergrendelingen maken de Nanuk 935 de soepelste koffer om te openen maar ook rotsvast sluitbaar.

Inlay

De NANUK 935 Lid Organizer tovert de deksel van de koffer om in een extra opbergruimte. Achter het scherm is ruimte voor een laptop of beeldscherm. Aan de voorzijde zitten drie vakjes met ritjes. Het gegoten interieur is ontworpen om de hardware, netsnoeren en accessoires volledig georganiseerd en in het zicht te houden. Deze organizer is los te bestellen en later zelf aan te brengen. Dan ontvang je de organizer met een set montageschroeven voor eenvoudige installatie. Met deze inlay en zonder de fotoinlany in de koffer, hebben we een perfecte koffer voor gewoon werk of rapportages. Zelf voor facilitators en consultants is deze koffer met de inlay een absolute aanrader. Het materiaal is dusdanig netjes dat je niet met een lompe militaire koffer aankomt, maar met een duidelijk gedesigned en met zorg gefabriceerd product.

NANUK

De Canadese fabrikant Plasticase begon in 1984 met de productie van plastic behuizingen en koffers. De producten werden eerst als mode-accessoire via luxe warenhuizen en trendy designwinkels verkocht. De 639 attaché-koffer kwam in diverse varianten op de markt. Het merk NANUK ontstond met een complete lijn van waterdichte en slagvaste koffers voor militaire en professionele gebruikers. Nanuk geeft aan dat de producten in Canada gemaakt worden.

Conclusie

Het is verfrissend om te zien dat in een markt die gekenmerkt wordt door polyethyleen hompen voor weinig geld, er ook alternatieven zijn met oog voor detail en kwaliteit. De Nanuk 935 is een carry-on koffer die elke zakelijke reiziger met waardevolle spullen moet overwegen. Wij zijn al aan het sparen voor de tweede koffer in een andere kleur. De Nanuk 935 is namelijk in 5 kleuren leverbaar en kost met de inlay ongeveer 300 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.