Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Jabra Evolve 75, de ultieme headset voor op kantoor met 5 sterren.

The Good
  • esign
  • audio
  • microfoon
  • aan/uit microfoon
  • ANC
  • pairen met 2 apparaten
  • accuduur
  • dock
  • compleet met case en dongle
  • draadloos


Jabra timmert al jaren aan de weg en behoort tot de A merken als t om headsets voor audio en kantoor gaat. De Evolve 75 moet het werken op flex plekken weer leuk maken.

Nederland kent gelukkig niet de kantoortuinen zoals in de USA waar veel mensen een vierkante meter met schotjes als werkplek hebben. Toch is er veel veranderd de laatste jaren. Flexplekken en open werkplekken zijn eerder regel dan uitzondering. Wanneer je in een rumoerige omgeving werkt, gaat dat soms ten koste van de concentratie. Landurig kantoorgeluid kan zelfs vermoeiend werken. Als je dan ook nog eens moet bellen, is het audiofeest compleet. Een headset of oortjes kunnen een oplossing zijn. Jabra levert dergelijke producten. De Evolve 75 is 100% gemaakt voor kantoor omgevingen, maar dan wel met hifi geluid.

Uitpakken

Allereerst valt de doos van de review unit op tussen alle kleurrijke retailproducten die we op de reviewplank hebben liggen. Een saaie bruine eco doos met zwarte opdruk bevat de Evolve 75. Het ontwerp is bijzonder slim. Een soort L vorm bevat de headset met dock. De vormgeving maakt het mogelijk om meer doosjes op minder ruimte samen te verpakking. De vormgeving voorkomt ook de noodzaak voor allerlei kunststof opvulling. Een oprechte eco verpakking dus.

Dock en case

De headset heeft een micro usb aansluiting om op te laden. Dit kan met een enkele kabel maar ook met de meegeleverde dock. Dit is een standaard die je op een USB lader aansluit. De houdt zorgt dat de headset buiten gebruiksuren niet op het buro slingert, maar netjes grijpklaar is. Een laadlampje geeft aan of de headset aan het laden is. Het laadlampje pulseert wanneer de headset laadt. Is de accu opgeladen dan wordt het lampje oud e headset zelf groen.

Wanneer je de Evolve 75 mee wilt nemen kan dat met de meegeleverde case. Hier berg je netjes de headset en losse laadkabel in op. Er zit ook een ruimte in voor de dongle waarmee je een computer met de headset kan verbinden indien er geen bluetooth op de computer zit.

Headset

De headset is ergonomisch goed ontworpen. Het over-het-oor ontwerp sluit goed aan, zonder te gaan drukken. Zelfs met bril is het goed te doen de headset uren op te hebben. De Evolve 75 is met twee apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Dit is cruciaal op kantoor. Je wilt immers de telefoon en de computer beide verbinden. Switchen tussen de apparaten gaat automatisch en is perfect. Wanneer we muziek luisteren op de laptop en bellen met de telefoon, stopt de muziek netjes. Na het gesprek speelt de muziek weer door. Zo ook wanneer we via VOIP bellen met andere apps. Precies zoals je het zou willen.

Tijdens een gesprek gaat een lampje aan beide zijdes van de headset branden. Alle collega’s zien dat ze je niet moeten storen omdat de schelpen rood kleuren. Dit kan je overigens ook handmatig aanzetten door de volume op en volume minder, beide tegelijk in te drukken.

Om te praten moet het microfoon mondstuk wel naar beneden zijn. Zit het mondstuk omhoog, tegen de rechter schelp aan, dan is de hoofdtelefoon ‘muteer’ en doen de mic niets. Ok weer zo’n doordachte feature. Met een knop bovenop de rechter schelp is de spraakhulp van het verbonden apparaat in te schakelen. Persoonlijk vind ik het niets om op kantoor tegen mijn computer te praten. Maar wie voor de computer bediening er van afhankelijk is, zal er veel plezier aan hebben.

Audio

De hoofdtelefoon klinkt ronduit top. Voor audio en gesprekken is het geluid ronduit erg goed. Enkel in het laag zou wat meer mogen vergeleken bij audio hoofdtelefoons van 300 Euro. De microfoon geeft een erg natuurgetrouw beeld. Zelf in een rumoerige omgeving komt enkel de stem goed over. Deze headset is dus prima te gebruiken is voor webinars, of zelfs voice overs.

Actieve ruisonderdrukking

Het is bijna gemeengoed op de betere hoofdtelefoons: ANC ofwel Active Noise Canceling. Met een knopje is dit in en uit te schakelen. Een stem vertelt overigens bij alle in en uitschakelingen, wat je doet. Deze bevestiging is erg prettig. Je kan naast ANC ook de omgeving luisteren en de muziek onderdrukken. Dit doe je door de linker schelp in het midden in te drukken. Direct hoor je alles om je heen. Zo kan je zonder hoofdtelefoon af te zetten met je omgeving communiceren.

Conclusie

De Jabra Evolve is een perfecte draadloze headset voor (thuis)kantoor. De ruisonderdrukking zorgt voor rust tijdens het werken. Bellen en audio luisteren gaat vlekkeloos. Op Windows, macOS, iOS en Android. De dubbele pair mogelijkheid is echt probleemloos. Met goede audio, draagcomfort en perfecte samenwerking met alle systemen; een echte allround headset.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.