Review: Atari Mini Arcade

Atari Mini Arcade kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Na de Atari Mini Ardace Pong, hebben we vandaag de rode Atari Mini Arcade van Blaze. Een mini tabletop arcade machine met daarin 5 waanzinnig bekende games uit de begindagen van het iconische gamingmerk.

Unboxing

In de verpakking vinden we de Atari Mini Arcade en de handleiding. Je moet zelf vier AA batterijen meebrengen om te kunnen spelen. En een schroevendraaier om ze te kunnen plaatsen.

Ontwerp

Qua design is de behuizing grotendeels gelijk aan dat van de Pong editie. Het zijn vooral andere kleuren die Blaze gebruikt en andere gaming knoppen. Leuk detail is dat de power knop (insert coin) in deze uitvoering doorzichtig is en voorzien van een rode LED erachter. Meer retro wordt het niet 😊

Display

Vroeger speelden we met deze machines op beeldbuis TV’s. Blaze plaatst dan ook netjes een 4:3 LCD display in deze Atari Mini Arcade. De kleurruimte is beperkt, maar zoveel kleuren hebben de games ook echt niet. Dus dat is echt helemaal geen probleem. De kijkhoek is wat beperkt, maar met dit formaat ga je er toch niet met 10 vrienden omheen staan.

Blaze Atari Mini Arcade en Atari Mini Arcade Pong

Geluid

In de Atari Mini Arcade zit een relatief simpele speaker. Ook hier weer een prima keuze. De games van toen kenden enkele bliepjes, dus hier hoeven we niet echt eisen aan te stellen.

De 5 Atari games

Less is more, dat laat Blaze duidelijk zien bij deze release. Minder games, maar wel een hogere kwaliteit. Zo heeft Blaze deze uitvoering voorzien van Centipede, Yars’ Revenge, Sprint Master, Gravitar en Adventure.

Centipede is natuurlijk dé classic met de duizendpoot. Wanneer je hierop schiet, veranderen de segmenten in champignons waar de overgebleven delen doorheen bewegen. Jouw doel is alle segmenten te schieten. Maar vliegen en vlooien jagen op jou. Jep, dit moet een bos vol magic mushrooms zijn geweest. Ssssst 😉

Yars Revenge is een space game. Jij moet met jouw Zorlon kanon een gat in het schild van de verdediging schieten om zo de Qotile te verslaan.

Sprint Master is auto racing 101. De game behoort tot de eerste racers die een idee van 3D wilden weergeven. Gaming history in the making!

Met Gravitar schieten we weer de ruimte in. De kwaadaardige Gravitar houdt 12 sterrenstelsels gegijzeld met zijn zwaartekrachten. Aan jou om te navigeren tussen deze zwaartekrachten en Gravitar te verslaan.

Tenslotte is er de game Adventure. Die plaatst je in een wereld waar je op zoek moet naar de Chalice. Deze moet terug naar het gouden kasteel. Misschien wel de meest uitgebreide game van deze mini arcade.

Conclusie: Atari Mini Arcade

Blaze heeft in de handleiding veel meer informatie gegeven bij de games dan ze bij de Pong uitvoering deed. Dit maakt de Atari Mini Arcade een stuk beter speelbaar. Wel blijven de games vrij uitdagend. Dit is dus echt een machine voor mensen die deze games vroeger helemaal grijs speelden. Maar dan ga je wel heel veel plezier hebben!

Atari Mini Arcade kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg stevig gebouwd
  • 5 leuke retro games
  • Goede controls

THE BAD

  • De games hebben wel een hoge moeilijkheidsgraad
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram