Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Atari Mini Arcade Pong met 4 sterren.

The Good
  • Erg leuk vormgegeven
  • Erg stevig
  • Prima display en geluid
  • Goed te bedienen
The Bad
  • Niet alle games zijn even gemakkelijk te begrijpen... net als toen ;-)

Atari Mini Arcade Pong kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Sinds kort is hij in Nederland verkrijgbaar, de Atari Mini Arcade Pong. De Pong uitvoering van de bekende Atari Mini Arcade van Blaze. Dé trip down memory lane, maar maak je geen zorgen. Er staat meer op dan alleen het klassieke Pong!

Unboxing

Blaze heeft haar best gedaan om de Atari Mini Arcade Pong in een leuk doosje te stoppen. Naast de mini arcade zelf, zit er ook een handleiding in. Om te spelen moet je zelf nog 4 AA batterijen meenemen. Een kleine kruiskop schroevendraaier is ook niet onhandig, om het klepje te kunnen openen.

Atari Mini Arcade Pong Verpakking

Ontwerp

De Atari Mini Arcade Pong ziet er ook echt uit als een kleine arcade kast, met een klein 4:3 LCD display erin. Er zijn twee paddle controllers. Dat zijn controllers waar je aan moet draaien. Die gebruikte Atari ook voor het originele Pong.

Op de plek waar je normaal munten moet inwerpen, zit nu de aan/uit schakelaar. Midden tussen de controllers, zit de serve knop waarmee je een nieuwe bal kunt opgooien. Bovenaan zitten nog een reset-, select- en startknop. Alles dat je nodig hebt om Pong alleen, of met z’n tweeën te kunnen spelen. En gelukkig blijken er al snel meer games te spelen met deze knoppen.

De behuizing van de Atari Mini Arcade Pong voelt veel steviger dan verwacht. Wanneer je aan de knoppen draait, voel je ook echt stapjes, wat heel handig is.

Hoewel de machine er het leukst uitziet op een tafel, is hij ook prima in de hand te houden.

Atari Mini Arcade Pong

Display

Blaze heeft de Atari Mini Arcade Pong voorzien van een relatief simpel LCD display. Een enigszins logische keuze omdat er destijds maar weinig kleuren werden gebruikt in de Atari games. Wel is de kijkhoek iets beperkt, maar niet hinderlijk. En ja, het voegt ook toe aan het gevoel dat je aan het retro gamen bent. Prima dus.

Geluid

De Atari Mini Arcade Pong is voorzien van een relatief simpele speaker. Ook hier maakt dat niet heel veel uit. De bliepjes van toen waren nooit heel indrukwekkend. Blaze komt hier prima mee weg.

De 11 Games

Pong is natuurlijk één van de bekendste games van Atari, maar op basis van Pong alleen zal de Atari Mini Arcade Pong snel aan plezier inboeten. We willen meer, we krijgen meer. In totaal heeft Atari nog 11 games op deze mini arcade geplaatst. De headliners zijn Breakout, Super Breakout, Pong Circus Atari, Off The Wall en Warlords.

Atari Mini Arcade Pong in gebruik

Daarnaast staan ook Night Driver, Video Olympics, Steeplechase, Canyon Bomber, Demons to Diamonds en Street Racer. Eigenlijk is het vooral racen of pong-achtige gameplay dat deze console te bieden heeft.

Wat lastig is, is dat sommige games echt even uitzoekwerk vragen om te snappen wat nou het idee is. Een game als Street Racer is niet heel intuïtief, terwijl je Warlords meteen snapt omdat het een creatieve Pong variant is.

Conclusie: Atari Mini Arcade Pong

Het enige dat me van een perfecte score behoudt is dat Blaze een aantal games heeft geplaatst die echt even uitleg nodig hebben… en Blaze daar geen uitleg bij geeft. Maar dé klassiekers die we allemaal kennen, zijn gewoon lekker te spelen. Ideaal voor iedereen die even terug naar zijn of haar jeugd wil gaan.

 

Atari Mini Arcade Pong kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.