CES: Hyundai toont haar vliegende auto

In Duitsland kwakkelt de auto-industrie wat inmiddels ook al impact heeft op banen hier in Nederland. Ondertussen gaan de ontwikkelingen in Azië keihard door. Tijdens de CES in Las Vegas zal Hyundai haar concept van een vliegende auto presenteren.

Hyundai PAV

Om precies te zijn, zal Hyundai daar de Hyundai PAV laten zien. PAV staat voor Personal Air Vehicle en valt weer onder het UAM, wat weer staat voor Urban Air Mobility. Met deze machines is Hyundai van plan het stedelijk luchtruim te gaan domineren.

Vliegende auto concept van Hyundai

Niet de eerste

Hyundai is daar echter niet de eerste in. Er zijn al heel wat initiatieven waaronder de Nederlandse Pal-V. Die zou komend jaar ook in het Nederlandse luchtruim op moeten duiken. De Pal-V is een combinatie tussen een auto en een helikopter. Hyundai lijkt in de schetsen vooral te kiezen voor een concept dat lijkt op een drone.

Het is nog even afwachten op wat we daadwerkelijk te zien gaan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram