In Duitsland kwakkelt de auto-industrie wat inmiddels ook al impact heeft op banen hier in Nederland. Ondertussen gaan de ontwikkelingen in Azië keihard door. Tijdens de CES in Las Vegas zal Hyundai haar concept van een vliegende auto presenteren.

Hyundai PAV

Om precies te zijn, zal Hyundai daar de Hyundai PAV laten zien. PAV staat voor Personal Air Vehicle en valt weer onder het UAM, wat weer staat voor Urban Air Mobility. Met deze machines is Hyundai van plan het stedelijk luchtruim te gaan domineren.

Vliegende auto concept van Hyundai

Niet de eerste

Hyundai is daar echter niet de eerste in. Er zijn al heel wat initiatieven waaronder de Nederlandse Pal-V. Die zou komend jaar ook in het Nederlandse luchtruim op moeten duiken. De Pal-V is een combinatie tussen een auto en een helikopter. Hyundai lijkt in de schetsen vooral te kiezen voor een concept dat lijkt op een drone.

Het is nog even afwachten op wat we daadwerkelijk te zien gaan krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.