Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Zeuss XT-9 Kampeerlamp

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker fel lampje
  • Meerdere wit tinten
  • Goed instelbare felheid
  • Goede lichtverdeling

THE BAD

Enkele jaren geleden brak Zeuss in Nederland door met haar eerste kampeerlamp. Inmiddels heeft het merk een opvolger ontwikkeld. De Zeuss XT-9. Een kampeerlamp met een compleet nieuw optisch ontwerp.

Unboxing

De nieuwe Zeuss XT-9  maakt niet langer gebruik van een USB-DC kabeltje. In plaats daarvan heeft Zeuss nu gekozen voor een standaard micro-USB kabel. Nog geen USB-C, maar dat zien we wellicht in een volgende generatie terug. Je krijgt een micro-USB kabel, een kabelbindertje en documentatie meegeleverd.

Ontwerp

Qua ontwerp is de Zeuss XT-9 niet heel anders dan de XT-6 V2 die we destijds hebben getest. Opnieuw gaat het niet om een drop proof behuizing. Veel plastics dus om schokken op te vangen.

De lamp kan opnieuw ondersteboven worden opgehangen. Bijvoorbeeld in een tent. Dan kan de kap er ook af om nog meer direct licht te krijgen.

Laat je de kap erop zitten, levert de lamp een mooi, diffuus licht op. Je kunt kiezen tussen koud en warm wit licht, maar ook de felheid is instelbaar. Daar kom ik zo op terug. Het geheel weegt 500 gram en is IP44 waterbestendig. Dus een regenbuitje is niet direct een probleem voor deze lamp.

Bediening

De bediening van de lamp gaat via een grote knop voorop. Daarmee schakel je in eerste instantie tussen de wit tinten en de strobe functie. Hou je de knop ingedrukt, zal deze dimmen naar verschillende sterkten, tot je weer loslaat. Eigenlijk best eenvoudig.

LED Array

De vorige lamp deed het met één felle lamp, deze XT-9 heeft een complete LED array. Onder anderen om te kunnen schakelen tussen warm- en koud wit (3.000-4.500-6.500K). In totaal zijn 42 LED’s voor je aan het werk. Samen kunnen ze tot 1.000 lumen aan licht genereren. Handig wanneer je je sleutels op de parkeerplek kwijt bent. Naast continue licht, bevat de lamp ook een strobe modus.

Accu

De Zeuss XT-9 komt met een indrukwekkende 4.400mAh accu aan boord. Eventueel kun je deze ook gebruiken om je smartphone op te laden. Aan de achterkant zit namelijk nog een USB-A aansluiting verstopt. Handig! Bij gemiddeld gebruik haal je zo’n 36 uur licht uit de lamp, maar in de felste stand is dat minder.

Conclusie: Zeuss XT-9

Het is een behoorlijk fel lampje, die Zeuss XT-9. Maar met de dimmer en warm wit, maak je het ook al snel gezellig rondom deze kampeerlamp. Bovendien is hij gemaakt om tegen een stootje te kunnen en is de opbouw redelijk compact. Erg handig.

Zeuss XT-9 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

  1. Goede middag , ik heb een vraag .
    Wij hebben ook een camping lamp van zeuss. Het is echt een super lamp en is voor het eerst gebruikt dus hij is nieuw . Gisteren deed ik hem aan zo Als altijd, en in één keer doet die het niet meer . Mijn vraag is hoe kan dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.