Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Twelve South AirFly Bluetooth dongle met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer klein
  • 8 uur gebruiksduur
  • Zeer complete levering
  • Geluidskwaliteit is erg goed
The Bad
  • Opladen via micro-USB
  • Geen vliegtuig adapter


Tof dat we tegenwoordig Bluetooth mogen gebruiken in vliegtuigen, maar met je bluetooth headset lijk je in veel gevallen gebonden aan jouw smartphone omdat het in-flight entertainment systeem niet op jouw high-end headset zit te wachten. Maar daar kun je nu zelf iets aan doen.

Het merk Twelve South introduceerde onlangs haar AirFly. Een bluetooth dongle speciaal voor in het vliegtuig. Al kun je hem ook gebruiken om bijvoorbeeld met de TV in de gym een draadloze verbinding te krijgen.

Unboxing

Twelve South doet duidelijk haar best om het pakket compleet te leveren. Niet alleen krijg je de Bluetooth dongle, maar ook een micro USB kabel om hem op te laden, een 3,4mm audiokabel, documentatie en een handig reistasje. Opvallend genoeg missen we de bekende vliegtuigadapter met twee 3,5mm aansluitingen. Die moet je eventueel nog bij de stewardess opvragen.

Twelve South AirFly Uitgepakt

Design

Qua design is de AirFly aardig in lijn met het wit-plastic design dat Apple enkele jaren geleden heeft ingezet. Het hoeft ook allemaal niet heel speciaal te zijn, want je gebruikt deze adapter alleen tijdens het reizen. Belangrijker is dat hij niet al teveel ruimte inneemt en gemakkelijk mee op reis kan.

Gebruiksbeleving

De Twelve South AirFly moet nog met een micro USB kabel worden opgeladen. Dat is wel even een dingetje. Anno 2019 zijn we druk bezig met de overgang naar USB-C. Een USB-C aansluiting was dan ook geen overbodige luxe geweest in het ontwerp van deze dongle. Maar, we hebben het hier over een heel klein ongemakje.

Het koppelen van de AirFly aan een headset verloopt erg gemakkelijk. Je zet de AirFly in pairing modus. Daarna doe je hetzelfde met de headset. De twee vinden elkaar en zijn natuurlijk meteen dikke vrienden.

Geluidsbeleving

De mensen van Twelve South hebben niet bespaard op de gebruikte chipset. Hij maakt dan nog wel gebruik van Bluetooth 4.1, hij ondersteund ook aptX streams. Dat ligt een stuk boven CD kwaliteit en dat is wel zo prettig.

Twelve South AirFly Verpakking

Accuduur

De laadsnelheid van de AirFly is een beetje afhankelijk van de lader. Maar de luisterduur is in ieder geval prima. Wij komen in onze test op ruim 8 uur gebruiksduur. Bij langere vluchten kun je uiteraard ook een powerbank koppelen om zo de gebruiksduur te verlengen.

Conclusie

De Twelve South AirFly is natuurlijk ingestoken voor gebruik in het vliegtuig, maar je kunt er zo ontzettend veel meer mee. Elk analoog audio apparaat is te koppelen aan een bluetooth headset en dat geeft je een enorme vrijheid. Het is een must-have tool voor iedereen die zichzelf een digital native noemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.