Nederlanders willen zekerheid en verzekeren zich het liefst tegen alle mogelijke risico’s. Als je net een nieuwe PC aanschaft, moet je er niet aan denken dat er iets gebeurt waardoor jouw computer onbruikbaar wordt. Het is mogelijk om een computerverzekering af te sluiten, maar let er op dat je je niet dubbel verzekert. Veel schade valt namelijk binnen de standaard inboedelverzekering.

Wat dekt de verzekering voor inboedel?

Een inboedelverzekering heeft een veel bredere dekking dan alleen elektronica of meubels. Zo zijn alle losse spullen in je huis, en soms ook je tuin, garage, schuur of bedrijfsruimte aan huis, verzekerd bij diverse gebeurtenissen. Denk hierbij aan schade veroorzaakt door brand, water of diefstal. Als je kiest voor een uitgebreide allriskdekking ben je ook verzekerd tegen inboedelschade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Op het moment dat je een beker koffie omstoot en de warme drank over je toetsenbord gutst hoef je je geen zorgen te maken over de kosten. Uiteraard worden je maandelijkse kosten wel hoger als je kiest voor een uitgebreidere dekking. Het is dus altijd nuttig om je af te vragen welke risico’s je wilt nemen. Hier kies je vervolgens de verzekering op uit.

Speciale PC-verzekering

Met een PC-verzekering ben je doorgaans verzekerd tegen specifieke schade door bijvoorbeeld vloeistoffen en bedieningsfouten. Bescherm jezelf ook tegen virussen door gebruik te maken van antivirus-software. Op het moment dat er een technisch defect optreedt of jouw PC valt en het display breekt, dekt deze verzekering in de meeste gevallen de schade. Net als met een verzekering voor de inboedel hebben verschillende aanbieders specifieke voorwaarden. Lees deze altijd goed door voordat je een verzekering afsluit om er zeker van te zijn dat de verzekering aansluit bij jouw behoeften. Als je een dure laptop hebt en deze vaak buitenshuis gebruikt, kan een specifieke PC-verzekering nuttig zijn. De verzekering voor je inboedel dekt namelijk alleen de kosten voor schade en diefstal als dit binnenshuis gebeurt. Neem jij je laptop mee op reis? Dan is het mogelijk om een PC-verzekering met wereldwijde dekking af te sluiten. Echter

verzekeren zo goed als alle Nederlandse reisverzekeringen jouw computerapparatuur tegen diefstal en schade in het buitenland.

Is verzekeren verstandig?

Of je een verzekering af wilt sluiten kan alleen jijzelf bepalen. Veel mensen zijn al verzekerd tegen schade aan de inboedel, dat schade aan elektronische apparatuur zoals een PC hier ook onder valt is mooi meegenomen. Bij het afsluiten van een verzekering kijk jij zelf naar het risico dat je durft te lopen en bijvoorbeeld het eigen risico dat je kunt dragen. De waarde van jouw elektronische apparaten, zoals een PC, laptop, smartphone en e-reader, loopt snel op. Onderschat de mogelijke schade die veroorzaakt kan worden dan ook niet. Dit loopt al snel in de honderden tot duizenden euro’s. Met een goede verzekering kan veel ellende voorkomen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.