Overname Fitbit door Google definitief

Eerder deze week lieten we al weten dat er een overname van Fitbit aan zat te komen. Google zou haar oog op de wearablemaker hebben laten vallen. Vlak voor het weekend werd de overname publiek gemaakt.

In totaal legt Google $2.100.000.000 op tafel om Fitbit in te lijven. Fitbit heeft het zwaar onder de concurrentie met Garmin en Polar. Tegelijkertijd zoekt Google methodes om haar Android Wear populair te maken. Zowel Samsung als Huawei en Honor hebben Android Wear de deur uit gedaan voor eigen besturingssystemen.

Met Fitbit haalt Google een flinke hoeveelheid gebruikers naar binnen. Of de Fitbit smartwatches zich lenen voor Android Wear is nog onbekend. Het zou ook kunnen dat Google de kennis van Fitbit gaat gebruiken voor een Android Wear variant die bedoeld is voor gebruik in sportbandjes.

Aan de overname kleven ook enorme hoeveelheden aan patenten vast. Ook deze gaan Google’s positie verstevigen op de markt. Zo kocht Google eerder al Motorola’s smartphone divisie en een groot deel van HTC om haar patenten portfolio te verstevigen. Met die patenten kan Google zich beter weren tegen concurrenten. Fitbit kocht zelf eerder al wearable maker Pebble om haar patenten. Ook die patenten komen nu in handen van Google.

Fitbit kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Fitbit kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl