Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google beoogt overname van Fitbit

De aandelen van Fitbit zitten flink in de lift. De reden is een mogelijke overname door Google. Fitbit heeft het de laatste jaren moeilijk om op te boksen tegen Garmin en Polar. Tegelijkertijd hoopt Google met haar Android Wear interessanter te worden voor sporters.

De overname zou Google veel know-how en patenten brengen. Niet alleen van Fitbit, maar ook nog van het oude Pebble. Pebble werd door Fitbit overgenomen voor haar digitale app store en een serie patenten. Het was een agressieve overname waarbij Fitbit het sympathieke merk Pebble direct sloot en de hardware al snel haar relevantie verloor. Tegelijkertijd wisten de eerste echte smartwatches van Fitbit, de consument niet heel sterk te overtuigen.

Als journalisten zien we dit beeld ook. Fitbit was altijd overduidelijk actief op grote beurzen als de IFA. Grote product introducties hoorden daar ook bij, maar de laatste jaren maakt het merk niet zo gek veel lawaai meer. Dit terwijl haar fitness trackers wel jarenlang dé trendsetters waren.

Met de technologie van Fitbit aan boord, kan Google werken aan het leveren van een sterker aanbod voor sporters. Uiteraard op basis van Android Wear. Bovendien zou Google een strategie kunnen vinden om de huidige Fitbit klanten naar Android Wear te migreren, wat een flinke aanwas van nieuwe gebruikers kan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.