Nieuws: Apple introduceert 16-inch MacBook Pro, de mobiele krachtpatser

Een groot scherm, snelle prestaties, veel uitbreidingsmogelijkheden en een nieuw toetsenbord. Apple lijkt alle vinkjes te hebben gezet op de wensen lijst van de meest veeleisende MacBook Pro gebruikers.

Apple heeft vandaag de nieuwe 16-inch MacBook Pro onthuld. Hij is speciaal ontworpen voor creatieven die op een Mac vertrouwen om het beste werk te maken. De nieuwe MacBook Pro heeft een hoogwaardig 16-inch Retina-display, de nieuwste 8-coreprocessors, tot 64 GB uitbreidbaar geheugen en een nieuw ontwerp voor koeling.

De 16-inch MacBook Pro is voorzien van een nieuw toetsenbord. Het Magic Keyboard. Een nieuw ontworpen schaarmechanisme en 1 mm veerweg voor lekker tikgevoel op deze Mac-notebook. Op de laatste modellen was veel kritiek op de toetsen die nogal snel kunnen gaan haperen. De 16-inch MacBook Pro bevat ook een geluidssysteem met zes luidsprekers, een langere batterijduur, Touch Bar, Touch ID, het Force Touch-trackpad en de Apple T2 Security Chip.

“Onze professionele klanten vertellen ons dat ze willen dat hun volgende MacBook Pro een groter scherm, razendsnelle prestaties, de grootst mogelijke batterij en enorme hoeveelheden opslag willen. De 16-inch MacBook Pro levert dat alles en meer, ‘zei Tom Boger, senior directeur van Mac en iPad Product Marketing. “Met zijn briljante 16-inch Retina-display, 8-coreprocessors, next-gen pro graphics, nog beter thermisch ontwerp, nieuw Magic Keyboard, zes-luidsprekers geluidssysteem, 100 Wh batterij, tot 8 TB opslag en 64 GB snel geheugen, de 16-inch MacBook Pro is ’s werelds beste pro-notebook.” Tja zo staat het echt in het persbericht. Apple komt superlatieven te kort voor deze nieuwe MacBook Pro.

Nieuw Magic Keyboard

De 16-inch MacBook Pro is voorzien van een nieuw Magic Keyboard met een verfijnd schaarmechanisme dat 1 mm aan veerweg en een stabiel toetsgevoel levert. Apple heeft uitgebreid onderzoek en gebruikersstudies uitgevoerd die moeten bijdragen bij inzicht in wat lekker typen nou echt lekker maakt. Met andere woorden hoe dun kan een toets worden totdat het niet meer lekker tikt….. De lay-out is ook onder handen genomen. Het nieuwe Magic Keyboard heeft ook een fysieke Escape-toets en een omgekeerde “T” -indeling voor de pijltoetsen, samen met Touch Bar en Touch ID, voor een toetsenbord dat de beste typervaring ooit op een Mac-notebook moet leveren.

Meer geavanceerd thermisch ontwerp

De 16-inch MacBook Pro maakt gebruik van de meest geavanceerde thermische architectuur ooit in een Mac-notebook om het systeem langdurig op hoger vermogen te laten werken. Het geavanceerde ventilatorontwerp heeft een grotere waaier met verlengde bladen samen met grotere ventilatieopeningen, wat resulteert in een toename van de luchtstroom met 28 procent, terwijl het koellichaam 35 procent groter is, waardoor aanzienlijk meer warmteafvoer mogelijk is dan voorheen. Samen zorgen deze verbeteringen in koelcapaciteit ervoor dat de 16-inch MacBook Pro tot 12 watt meer aanhoudt tijdens intensieve werkbelastingen dan het vorige ontwerp.

Krachtige processoren en sneller geheugen

Of het nu gaat om het compileren van code, het bewerken van multi-cam video of het doen van 3D-animatie, MacBook Pro-klanten hebben professionele rekenkracht nodig die ze onderweg kunnen gebruiken. Om razendsnelle prestaties te leveren, beschikt de 16-inch MacBook Pro over de nieuwste 6- en 8-core 9e generatie processors met Turbo Boost-snelheden tot 5,0 GHz, die tot 2,1 keer snellere prestaties leveren dan de quad-core 15-inch MacBook Pro.1 Zijn krachtige CPU’s, gecombineerd met sneller geheugen tot 64 GB voor de eerste keer, en zijn geavanceerdere thermische ontwerp, zullen pro workflows mogelijk maken die nooit eerder mogelijk waren op een MacBook Pro.

Eerste 8 TB Notebook

Voor professionals met enorme hoeveelheden aan media en grote projecten die nog meer opslag in een notebook nodig hebben, verdubbelt de nieuwe MacBook Pro de SSD-opslag tot 512 GB en 1 TB bij standaardconfiguraties. En voor het eerst kan MacBook Pro worden geconfigureerd met maar liefst 8 TB opslag – de grootste SSD ooit in een notebook. Je betaalt dan wel 2640 Euro extra…

Mee bas en detaillering in geluid

De 16-inch MacBook Pro introduceert een volledig opnieuw ontworpen, hifi geluidssysteem met zes luidsprekers, ontworpen om muzikanten, podcasters en video-editors de meest geavanceerde audio-ervaring ooit in een notebook te bieden. Nieuwe woofers maken gebruik van dubbele tegengestelde luidsprekerstuurprogramma’s om ongewenste trillingen te verminderen die het geluid kunnen vervormen. Hierdoor klinkt volgens Apple muziek helderder en natuurlijker dan ooit tevoren en kan de bas een half octaaf dieper gaan. Wij weten wel welke MacBook Pro Armin van Buuren gaat gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf € 2.699 is de 16-inch MacBook Pro vandaag beschikbaar via apple.com en de Apple Store-app. Het zal later deze week in Apple Stores en erkende Apple resellers in de VS zijn en binnenkort naar winkels over de hele wereld. Aanvullende technische specificaties, opties voor configureren op bestelling en accessoires zijn online beschikbaar op apple.com/mac.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.