Iedere dag bezoek je websites. De snelheid van een site kan sterk wisselen. Sinds enkele jaren beoordeelt Google websites op basis van snelheid. Hierdoor is snelheid bij professionele websites top of mind. Websites die niet snel zijn, gaan het nu een stuk lastiger krijgen.

Google gaat in toekomstige versies van de Google Chrome browser, langzame websites markeren. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Wel deelde Google onderstaand concept (via Engadget).

Het zou dus goed kunnen zijn dat je een melding krijgt dat de betreffende pagina vrijwel altijd traag is. Een duidelijk signaal ook naar de eigenaar om de website eens aan te pakken. Als gebruiker heb je daar natuurlijk niet heel veel aan.

Positief stimuleren kan ook. Bijvoorbeeld door een groene laadbalk te laten zien wanneer de site wel snel is. Wat je nu ziet zijn echt nog concepten. Ook de invoerdatum is nog onbekend. Wij vroegen Arjan Olsder, onafhankelijk website adviseur, om zijn reactie op deze stappen van Google.

“Iedereen kan een website maken. De snelheid van een website onder controle krijgen en houden, is vakwerk.” Zegt Arjan Olsder. “Voor ondernemers lijkt het een extra investering. Voor de bezoeker brengt het echter veel comfort en dat levert onder de streep extra omzetten op.”

Google is al eerder begonnen met het stimuleren tot de bouw van snellere websites. Dit is al goed merkbaar op de resultaatpagina’s van de zoekmachine. Wanneer meerdere websites kwalitatief een even goed antwoord bieden op jouw vraag, staat de beste bovenaan.

Vanuit GadgetGear.nl is snelheid natuurlijk ook belangrijk. Met de website ontwikkelaars van digishock.com zijn we al bezig een nieuwe website voor 2020 te realiseren. Met een website concept van WEB WINGMEN. Wij kunnen niet wachten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.