Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: DJI introduceert de Mavic mini; de kleinste slimme drone

DJI blijft maar met persberichten strooien. Onlangs een nieuwe robot en nu weer een nieuwe drone; de Mavic Mini. Deze opvouwbare drone is net zo slim als de Spark, maar past in elke broekzak en budget.

De Decembermaand komt er aan. Dat betekent speelgoed en gadgettijd. DJI introduceert een ongelooflijk leuke drone voor een lastig te concurreren prijs.

Het officiele persbericht hebben we nog niet ontvangen, maar vannacht popten tientallen Amrikaanse filmpjes op Youtube op met de Mavic Mini. Zoals Apple heeft DJI de kunst van introduceren van producten tot een vakmanschap verheven. Alle influencers die er in de USA toe doen (en pro DJI schrijven) hebben een drone ontvangen en hun filmpjes gemaakt. En BAM in één klap heeft DJI met dit product binnen 24 uur in totaal honderduizenden views te pakken. Nu Europa wakker wordt zal de teller einde van deze dag zeker over de miljoen gaan. Drone zijn hot en DJI is de onbetwiste marktleider.

Klein

De Mavic mini refereert met zijn naam naar de andere Mavics. De kern is dat deze drone opvouwbaar is tot een oppervlak wat kleiner is dan een iPhoneX. Ongelooflijk knap! Het gewicht is 249 gram. Dat is niet toevallig. Daarmee valt het onder de FAA wetgeving in de USA voor drones die vanaf 250 gram geldt. Je mag er dus overal mee vliegen. Theoretisch dan. Er zijn nog altijd andere wetten ivm privacy etc waardoor je toch moet blijven opletten

Slim

Deze kleine drone heeft alle features van de Spark. Dat betekent dat je hem stabiel binnen en buiten tot op goede hoogte kan vliegen. Op papier tot 2 kilometer afstand. Onder de 100 meter blijven en in zicht blijft aan te raden voor wie veilig en binnen wettelijke normen wil blijven. De controller en nieuwe app maken allerlei leuke geprogrammeerde bewegingen mogelijk. GPS en een grondsensor zorgen voor stabiliteit. Let wel op dat er geen rondom sensoren op deze Mavic zitten. Daarvoor moet je nog steeds naar de Mavic Air.

Show-off

DJI weet dat drones ook een statement zijn. Daarvoor is de bovenkant van de drone te kleuren zoals jij dat wilt. Leef je creativiteit uit. Wil je echt een show-off, dan koop je de stolp. Deze is bedoeld om binnen de drone een mooi plekje te geven en kan je ook gebruiken om mee te nemen. Het is immers kunststof en geen glas.

Compleet

Alles wat je zou willen kopen is direct (op papier) beschikbaar. Wij hebben wel de ervaring dat DJI veel introduceert, maar niet altijd kan leveren. De combo heeft drie accus’s met een slimme lader en een carry-case. De remote is vergelijkbaar met die van de Spark. Een telefoon klik je er in voor het scherm. We wachten op de volledige specs en een review sample voor ons volledige verhaal. Deze drone gaat voor 400 Euro kaal en voor 500 Euro als complete set over de digitale toonbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.