Canon stopt met haar Irista cloud service

Na Mozy is er nog een bekende cloud service die vandaag laat weten er mee te stoppen. Namelijk die van Canon. Haar Irista platform houdt op te bestaan, maar Canon neemt op een nette manier afscheid van haar gebruikers.

De lancering van Irista was altijd al een vreemde eend in de bijt. De dienst werd getest onder de naam Project 1709 en lanceerde onder de naam Irista in de zomer van 2014. Daarmee heeft de dienst het toch een ruime 5 jaar volgehouden. Bij inschrijving kregen alle gebruikers 10GB aan gratis opslagruimte.

Nu, neemt Canon afscheid van de dienst, maar niet zonder gebruikers te compenseren. Zelfs wanneer gebruikers alleen de gratis 10GB hebben gebruikt. Iedereen krijgt, in samenwerking met Adobe, daar 1TB aan opslagruimte en Adobe Lightroom. De eerste twee maanden zijn gratis. Canon stuurt gebruikers codes om van dit aanbod gebruik te maken.

Irista gebruikers hebben nog tot eind van het jaar om hun beeldmateriaal van de dienst te halen. Canon heeft een tool beschikbaar die alles als één grote .zip file aanlevert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram