Alcatel 3x Achterkant
Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: TCL presenteert de Alcatel 3x (2019)

Merk je het al in onze titel? TCL presenteerde deze IFA haar eigen merk op de IFA. Het eerste persbericht van een nieuwe Android van Alcatel begint meteen met de merknaam TCL. Het lijkt er dan ook op dat TCL echt de boventoon moet gaan voeren in het smartphone aanbod.

Hoe dan ook, met de Alcatel 3x laat TCL de opvolger van de mooie en ultragoedkope Alcatel 3 (2019) zien. Net als bij de Alcatel 3, wordt dezelfde productnaam in recycling genomen. Het gaat dus eigenlijk om de Alcatel 3x 2019. De oude modellen liggen ook nog bij de winkels en wijken sterk af van wat TCL hier presenteert. De 3x in de naam van deze Alcatel staat bovendien voor de triple camera die achterop is gezet. Relatief uniek met een prijskaartje dat start bij €159,99 voor de 4GB RAM / 64GB opslag variant. En 6GB+128GB kost €189,99. Dus dat is ook niet zo gek duur.

Alcatel 3x Display

De camera’s bestaan uit een 16+5 megapixel main camera. Die 5 megapixel camera zorgt voor de onscherpe achtergronden op foto’s. De tweede camera is een 8 megapixel supergroothoek camera.

Qua display heeft Alcatel gekozen voor een 6.52 inch HD+ Super Full View display. In dit display zit een inkeping voor de selfie camera. Het toestel heeft een 89% screen-to-body ratio. Ook de 4.000mAh accu is alles behalve klein.

Alcatel 3x Achterkant

Met al die zware specs, zit natuurlijk ook ergens een besparing. Wat we meteen terugzien in de chipset. Het gaat om een Chinese MediaTek MT6763 octa-core processor uit 2017. Nog steeds wel vlot. Het toestel gaat nog met Android 9 gelanceerd worden. Of Android 10 naar het toestel komt, is nog onbekend. Dat is in deze prijsklasse altijd even spannend. De Alcatel 3 kreeg wel een upgrade van Android 8.1 naar Android 9. Dus we hebben wel hoop voor dit toestel.

Alcatel 3x (2019) kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.