IFA: Sony introduceert h.ear on 3 en 3 mini-koptelefoons

 

Op IFA introduceerde Sony met de WH-H910N de derde generatie van de h.ear on-koptelefoonserie welke verbeteringen brengt in o.a. de pasvorm, batterijduur en laadsnelheid. Met de WH-H810 h.ear on mini presenteerde het Japanse merk tevens de on-ear-variant.

WH-H910N h.ear on 3

De h.ear on-serie zit wat onder de gerenommeerde 1000X-serie. We testten recentelijk de XB900N, en globaal gezien zien we de h.ear on-serie als het niet-baszware alternatief (hoewel de h.ear on-serie in de regel wat beter in de prijs blijft zitten). Sony introduceert de hear.on 3 in vijf kleuren ‘black’, ‘red’, ‘orange’, ‘ash green’ en ‘blue’ (let op het verschil tussen het uiterlijke ontwerp van de oorkussens).

Vijf kleuren (klikbaar)

Net als de voorganger beschikt de h.ear on 3 over WH-H910N active noise cancelling en ‘ambient sound control’, waarmee de ruisreductie op basis van je omgeving wordt versterkt of verminderd (bijv. wanneer je in het OV zit heb je een andere behoefte wat de werking van de ANC betreft dan wanneer je op straat loopt, en zo niet, dan kun je dit m.b.v. de Sony Headphones Connect-app aanpassen). Niet geheel verrassend, stelt Sony dat hier verbeteringen in aangebracht zijn. Ook de gesture controls op de oorschelp is weer een aanwezige feature (zie de review van de XB900 voor een uitleg). Alle voice assistants worden eveneens ondersteund.

Sony heeft ervoor gekozen het design wat anders aan te pakken, waardoor de hoofdband dichter op je gezicht zit zonder dat het ten koste zou gaan van het comfort, wat moet zorgen voor een betere look.

De batterijduur is verbeterd en ligt met de h.ear on 3 op 35 uur (vorige model zat op 28 uur). Snelladen wordt ondersteund; met een laadtijd van 10 minuten zou de koptelefoon 2,5 uur kunnen werken. Het apparaat volladen zou 5 uur duren (verbetering van een uur ten opzichte van de voorganger).

Aanpassing drivers en chipset

Interessant gegeven is dat Sony overgestapt is van 40 mm drivers in de h.ear on 2 naar 25 mm drivers op de h.ear on 3. Volgens Sony zou dit geen verschil moeten maken voor het geluid door het specifieke ontwerp van de gekozen domes en diafragma’s.

25 mm drivers

Wie zien op de speclijst dat de impedantie ook lager is in ingeschakelde toestand, van 32 Ohm naar 16 Ohm. In deze regionen maakt het weinig uit (alles onder de 40 Ohm is op zich prima voor mobiele apparaten), maar het is alsnog een interessant gegeven.

Ondersteuning van AptX is niet meer aanwezig. We moeten het doen met het (hoogwaardigere) LDAC. Een verandering welke suggereert dat er een andere chipset gebruikt wordt.

De WH-H910N h.ear on 3 zal beschikbaar zijn in december.

WH-H810 h.ear on 3 mini

Mensen die liever voor een on-ear-optie gaan, kunnen wellicht mogelijkheden zien in de WH-H810 h.ear on 3 mini. We vinden hierop alle features die we op de grote broer vinden. Batterijduur is wel minder met 30 uur, terwijl het snelladen met 10 minuten juist meer batterijduur oplevert; 3,5 uur. Volledig opladen zou drie uur duren. De beschikbaarheid van de h.ear on 3 mini is een vraagteken. De releasedatum is ons niet bekend terwijl de on-ear koptelefoon niet net zo breed uitgebracht werd in alle markten als de grote broer. Aangezien wij de h.ear on 2 mini-serie wèl kregen, verwachten we de derde generatie ook gewoon in de winkels.

h.ear on 3 mini (klikbaar)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events