IFA: Honor Capture Vision helpt slechtzienden met behulp van AI

Honor Capture Vision

Bij Honor weten ze tijdens de IFA dan nog niets te vertellen over de toekomst van Android op nieuwe toestellen, het jonge merk laat wel zien een technology enabler te zullen zijn binnen de maatschappij.

Wereldwijs levern 1.3 miljard mensen met een vorm van een visuele beperking. Dat kan volledige blindheid zijn, maar ook een verscheidenheid aan vormen van kleurenblindheid, scherpteverlies etc. Android bevat van nature al de nodige oplossingen voor mensen met visuele handicaps. Honor gaat met haar PocketVision app haar AI inzetten om mensen met een visuele handicap beter te helpen.

De ontwikkeling van de PocketVision app heeft plaatsgevonden met het Royal National Institute of Blind People (RNIB). De app helpt om teksten beter leesbaar op het display te zetten. Bovendien kan de AI de teksten voor de camera niet alleen scannen en leesbaar maken, de teksten kunnen ook worden voorgelezen. op het podium vertelde een Britse gebruiker zijn ervaringen met de app. Een man met tunnelvisie op één oog en verlies van scherpte op het andere. Hij kon voor het eerst teksten lezen waarvan ze wisten dat ze bij het station hingen, maar waarvan hij nooit heeft geweten wat er geschreven stond.

Helaas voor Nederlandse gebruikers, moet deze AI wel gelokaliseerd worden voor gebruik. Zo kan PocketVision nu alleen werken met teksten in het Engels, Portugees, Duits, Spaans, Italiaans en Chinees. De app is gratis te downloaden uit de Huawei AppGallery die op Huawei en Honor smartphones staat. Honor promoot de app puur richting de Honor 20 en Honor 20 Pro smartphones. Het merk kennende zullen andere Honor toestellen in de toekomst ook toegang krijgen en wellicht ook Huawei toestellen.

Honor 20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Honor 20 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com