Logo GadgetGear.nl
The Curse of La Lorona Blu-Ray
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Curse of La Llorona (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijk horrorverhaal
  • Goed op beeld gezet

THE BAD

  • De link met The Conjuring was niet nodig, schept te hoge verwachtingen

Deze nazomer kunnen horror liefhebbers en fans van Conjuring weer lekker achter de TV kruipen. Warner Bros. heeft zojuist The Curse of La Lorona uitgebracht op Blu-Ray. Onze zaterdagavond was meer dan huiveringwekkend.

Het Conjuring Universum

Bij Marvel en DC zijn we aardig gewend aan de universums die zij neerzetten. Hierdoor worden verhalen aan elkaar geplakt en kun je als kijken een relatie opbouwen met de karakters die langer duurt dan de eigen film. Bij The Curse of La LLorona doen ze dit nu ook. Met succes.

Het universum ging van start met het succesvolle The Conjuring. Niet veel later verscheen Annabelle, de pop die ook in deze film weer heel even in beeld komt. Daarna verscheen The Conjuring 2: Creation of the Nun. Met La Lorona zien we even een compleet andere naam, maar op de cover wordt al duidelijk dat deze film toch echt in dit universum thuishoort.

La Llorona

La Llorona is de Mexicaanse vertelling van ‘de huilende vrouw’. Een vrouw die zo’n driehonderd jaar geleden haar kinderen verdronk in een rivier. Uit jaloezie omdat haar man er met een jongere chicka vandoor ging. Uit verdriet om het verlies van hun gezamenlijke kinderen, besluit ze ook haar eigen leven te eindigen in de rivier.

De geest van La Llorona blijkt echter nog steeds door te spoken. Zo nu en dan sleept ze nog steeds onschuldige kinderen de rivieren in, wanneer ze haar horen huilen. In 1973 slaat de geest van La Llorona opnieuw toe in het gezin van Anna (Linda Cardellini).

Het verhaal van La Llorona beperkt zich overigens niet tot Mexico. Ook in andere Zuid-Amerikaanse landen is het verhaal bekend. Daar heeft La Llorona soms een andere naam.

Overigens zijn er op Bol.com behoorlijk veel verhalen over La Lorona te vinden. Check de link onder en boven deze review voor meer informatie.

De film

Het verhaal van La Llorona blijkt zich in de praktijk prima in te passen in de Conjuring serie. Al geven we toe dat La Llorona misschien wel de zwakste schakel in de serie is. De voorgaande films waren toch net iets enger. Maar misschien is de verschijning van La Llorona gewoon niet zo spannend als die van Annabelle.

Het is vooral jammer dat Father Perez (Tony Amendola), halverwege de film, de enige functie heeft, om het probleem van Anna aan La Llorona te koppelen. Zijn verschijning maakt ook echt de nige koppeling tussen deze film en de eerdere Conjuring films. Ik vraag me voorzichtig af of hier niet iets anders op verzonnen kon worden.

Extra’s

Op de Blu-Ray vinden we de nodige extra’s. Zo leer je meer over de achtergrond van het volksverhaal, maar ook hoe het karakter zelf is vormgegeven. Geen bijzonderheden, maar toch vermakelijk.

Conclusie: The Curse of La Llorona

Ik noemde The Curse of La Llorona eerder in deze review al de zwakste schakel in het Conjuring universum. Dat is ook het nadeel van dat de makers deze film in dat universum hebben willen trekken. Daardoor worden bepaalde verwachtingen geschapen die de film simpelweg niet helemaal waarmaakt. Neemt niet weg dat The Curse of La Llorona echt wel een heerlijke horrorfilm is om de avond mee door te komen.

The Curse of La Llorona kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.