Review: Otvo Car Universal Holder for Switch (o.a. bekend als DrPhone, Shop4)

Otvo Car Holder kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Vandaag testen we weer een hoofdsteunhouder voor de Nintendo Switch en wel van Otvo. Van dit merk komen we dit model het meest tegen, maar de Otvo Car Universal Holder for Switch is ook van relatief veel andere merken/verkopers te krijgen.

Andere merken

Deze Otvo autohouder voor de Switch wordt ook door diverse andere webshops en merken aangeboden. Allemaal met hetzelfde beeldmateriaal. Denk aan merken als Shop4, DrPhone, maar ook Fruugo. De enige uitzondering is Olixar. Daar lijken ze daadwerkelijk een andere beugel te hebben ontwikkeld. Hoewel we die Olixar beugel niet hebben getest, verwachten we daar eigenlijk toch meer van.

Unboxing

Het is voor ons de eerste kennismaking met het merk Otvo. We legden €23,99 neer bij Bol.com (verkocht door Gamesellers.nl). Voor die net geen 24 euro, krijg je niet eens een handleiding. Alleen de tweedelige beugel zit in de doos.

Design

De beugel lijkt op het eerste oog goed ontworpen. Er wordt veel met siliconen rubber gewerkt waar deze grip moet hebben. Wel is het siliconen rubber erg dun en zwak verlijmd. Ik vraag me af of het er na een aantal goed hete zomerdagen, allemaal nog wel op blijft zitten.

Kijk je naar de foto op de doos en bij de listings op o.a. Bol.com, zie je dat de pootjes die het verst uit elkaar staan, bovenaan moeten. En dat de Nintendo Switch keurig in het midden moet worden uitgelijnd. Helaas. Dan blokkeren de pootjes de ventilatie. Sterker nog, het is kiezen tussen het blokkeren van de ventilatie of het blokkeren van het game card slot. Dat laatste betekent dat je hem bij een game wissel los moet maken. Bij jonge gamers op de achterbank is dat natuurlijk wat irritant.

Wanneer je de Switch op deze manier op de klem zet, loop je grote risico’s bij vluchtheuvels. Met een lichte klap van boven, vallen de twee delen letterlijk uit elkaar. Het systeem blijkt ondersteboven op elkaar te moeten worden gezet. Dan klopt het niet meer met de productfoto, maar blijft de Switch wel netjes op haar plaats. De hoofdtelefoonaansluiting blijft ook nog net toegankelijk, maar het houdt niet over.

Nu zitten de pootjes die het dichtst bij elkaar zitten aan de bovenkant. Ook hier, blokkeren ze weer de ventilatie als de Switch precies in het midden zit. In de praktijk ga je de Nintendo Switch dan ook een stuk naar rechts plaatsen in de houder. Ziet er niet heel netjes uit, maar zo weet je zeker dat de Nintendo Switch de autorit overleefd.

Conclusie: Otvo Car Universal Holder for Switch

Is de Otvo Car Universal Holder for Switch de €24 waard die we er voor hebben betaald? Totaal niet. Koop je deze van een andere Chinees, als universele 7 inch tablet houder, hou je al snel een tientje in de zak. Maar wat ons betreft is dit product voor de Switch een afrader. Deze houder is zeker niet ontworpen voor de Switch. En als je hem monteert zoals op de foto, loopt je veel risico op schade. Je kunt hem wel als Switch houder gebruiken, maar geweldig is het zeker niet. Wij zoeken nog even verder, want deze meuk gaat direct terug naar gamesellers.nl.

Otvo Car Holder kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2 sterren.

THE GOOD

  • Één van de weinige autohouders die wordt verkocht voor de Nintendo Switch

THE BAD

  • Kan niet gemonteerd worden zoals op de foto
  • Dekt al snel de ventilatie van de Switch af
  • Bij montage zoals op de foto, is her risico groot dat de Switch uit de houder valt
  • Klemmen voor de hoofdsteun overtuigen niet in kwaliteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events