Review: Eminent EM1535 USB Type-C Signal Booster Cable

Eminent EM1535 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Uit de Eminent Business Line reviewen we vandaag de EM1535 USB Type-C Signal Booster Cable. Een USB-C kabel van maar liefst 5 meter lang, met de mogelijkheid om deze te versterken.

Unboxing

In de doos vinden we de kabel en de verplichte documentatie. Het lijkt plug ’n play, maar vergis je niet. De adapter om het signaal te versterken, wordt niet standaard meegeleverd. Dit is in lang niet alle toepassingen noodzakelijk, dus dat snappen we wel. In de documentatie staat precies welke adapter je nodig hebt indien versterking gewenst is.

Design

Bij Eminent Business Line kiezen ze doorgaans voor mooie pluggen. Zo ook nu. Keurig aangesmolten en omhuld met geanodiseerd aluminium. Lijkt het op Space Grey van Apple? Jep, dat zeker. Mooi. Het logo van Eminent staat alleen op de plug met de ontvangende connector. De gewone USB connector bevat geen bedrukking.

Specs

De EM1535 USB Type-C Signal Booster Cable meet 5 meter lang. Optioneel kun je deze nog met een tweede EM1535 USB Type-C Signal Booster Cable verlengen. Dan kom je op 10 meter verlening, plus de lengte van de kabel die je van plan was om te gebruiken. De kabel is compatible met USB 3.1 en de optionele adapter moet 5 Volt DC leveren.

Gebruikservaring

Ik heb de EM1535 USB Type-C Signal Booster Cable gebruikt om een 3D printer aan te sturen. Dit bleek geen enkel probleem, omdat ik alleen het datasignaal hoefde te verplaatsen. Wanneer ik een SSD van Minix of LaCie op de kabel aansluit, blijkt er ook nog voldoende stroom over voor mijn laptop om daar gebruik van te maken. Ik heb dan ook geen usecase kunnen vinden om een adapter op de kabel aan te sluiten. So far, so good.

Conclusie: Eminent EM1535 USB Type-C Signal Booster Cable

De Eminent EM1535 USB Type-C Signal Booster Cable is zo’n typische kabel die gewoon heel handig is om bij de hand te hebben. Denk aan het verbinden van USB accessoires met een mediahub die bij de TV staat, of een 3D printer die je een stukje verderop hebt gezet tegen de meur die van het ding afkomt. Slim en handig dus.

Eminent EM1535 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 5 meter lang!
  • Versterking optioneel, maar in onze tests niet nodig
  • Mooie pluggen
  • USB 3.1 ondersteuning

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events