GadgetGear.nl

Ook Google gaat apps handmatig keuren

Google gaat haar beleid in de Google Play store flink aanscherpen. Sinds de start voert Google geautomatiseerde controles op apps uit. Echter werken die vooral reactief. Wanneer een vorm van misbruik bekend is, wordt het algoritme aangepast dit te herkennen.

Nieuwe apps en app updates, worden voortaan door Google werknemers gecheckt alvorens deze live gaan. Deze menselijke check moet misbruik van Android gebruikers verder tegengaan. Tegelijkertijd wordt het gemakkelijker kwaliteitseisen door te voeren, zo laten medewerkers van Google op Reddit weten.

Een keerzijde heeft deze nieuwe werkwijze ook. Het controleproces zal nu enkele dagen gaan duren. Het live gaan van een app of update, wordt dus een stuk langzamer.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.