IFA: Vayyar introduceert radartechnologie voor smart home

Je leven meetbaar en een smart home dat hierop reageert. Je laat weten dat je te weinig beweegt, hulpdiensten waarschuwt wanneer je valt of niet meer ademt. Met behulp van radartechnologie brengt een Israëlisch bedrijf deze mogelijkheden de huiskamer binnen.

Het waarschuwen wanneer mensen vallen is geen heel nieuwe technologie, hoe Vayyar het toepast wel. De systemen die dit soort gebeurtenissen herkennen zijn nu nog vooral gebaseerd op camera’s. Daarmee loop je als gebruiker al snel tegen een privacy probleem aan.

Vayyar Radar Tracking

Vayyar vervangt camera’s door radarmodules. Daarmee worden bewegingen in de woning gemeten en geanalyseerd. Het systeem zou zelfs bepaalde symptomen bij mensen kunnen herkennen en op basis daarvan al actie kunnen ondernemen.

Ook in noodgevallen verwacht Vayyar veel van de technologie. Bijvoorbeeld bij brand. Het systeem kan de brandweer dan precies vertellen waar mensen in het pand zijn en wat de status van deze mensen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram