Logo GadgetGear.nl
Dell en ChromeOS
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dell en Google gaan Chromebooks voor de zakelijke markt produceren

Dell is een merk dat zich al jaren vooral richt op de zakelijke gebruiker. De Chromebook is van oorsprong vooral een product voor thuisgebruik, maar wordt ook steeds meer zakelijk ingezet. Tijd voor Dell om dit segment te veroveren?

De samenwerking tussen Dell en Google is gevoelig. Dell is al jarenlang een belangrijke partner van Microsoft. Een partner die nu gaat experimenteren met het besturingssysteem van de belangrijkste concurrent.

Dell zal met Google twee Chromebooks uitbrengen. Het gaat om hardware uit de Dell Latitude series. Een reguliere laptop, maar ook een 2-in-1 convertable. Het gaat daarbij niet om simpelweg twee Windows machines die nu met ChromeOS worden uitgerust. De hardware is geselecteerd na een voorbereidingsperiode van ruim een jaar tussen Dell en Google. Dit om zeker te zijn dat de nieuwe machines voldoen aan de wensen van IT professionals. Bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden voor systemen als VMware Workspace One.

De samenwerking met Google is niet het eerste uitstapje dat Dell maakt. Zo ontwikkelde het eerder al Steam Machines. Computers op basis van SteamOS, gericht op gamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.