Normaal zijn updates van Google’s Chrome browser niet super spannend. Maar met de huidige update naar Chrome 76 gebeuren toch wel twee heel opvallende dingen.

Google Chrome Dark Modus

Onlangs introduceerde Apple al de dark modus in macOS. Apps met ondersteuning voor darm modus gebruiken aangepaste kleuren met de nadruk op zoveel mogelijk zwart. Het gebruik van de dark modus kan esthetisch zijn, maar ook om voor het slapen gaan niet helemaal wakker gestraald te worden.

Chrome 76 speelt de darm modus instelling nu door naar websites. Op basis hiervan kunnen websites er zelf voor kiezen om CSS voor een dark modus te laden.

Google Chrome Incognito Modus verbeterd

Wat Google niet meer doorgeeft aan websites, is of de bezoeker van de site incognito modus aan heeft staan. Nu kunnen websites dit nog detecteren en zich hierop aanpassen. Bijvoorbeeld door geen content te laten zien wanneer er geen nuttige tracking cookies meegegeven kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.