Apple aangeklaagd om privacy iCloud

Apple iPhone XS

Slecht nieuws voor Apple in California. Daar is het bedrijf aangeklaagd door een groep iCloud gebruikers. Deze stellen niet duidelijk te hebben geweten dat hun iCloud data door Apple ook op servers van derden plaatst.

Door de populariteit van Apple’s hard- en software, is iCloud enorm gegroeid. Apple is wereldwijd datacentra aan het bouwen om het gebruik van haar online diensten te kunnen faciliteren. Kennelijk moet het hier en daar toch uitwijken naar datacentra van derden. Zo zou data van Apple gebruikers deels onder anderen bij Microsoft, Google en Amazon worden ondergebracht.

Apple stelt wel dat alle data versleuteld wordt weggeschreven. Zonder de juiste sleutel, is die data niet heel gemakkelijk te ontcijferen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.