Review: Eminent Business Line Type-C to VGA Converter AB7871

Eminent VGA Converter kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Jouw tablet, smartphone of MacBook even aansluiten op een VGA display? Dit blijkt geen enkel probleem met de Eminent Business Line Type-C to VGA Converter AB7871. Een handige USB-C verloopstekker, die je op FullHD laat uitsturen naar oude displays en projectors.

Unboxing

In het doosje van de Eminent Business Line Type-C to VGA Converter vinden we naast de Eminent Business Line Type-C to VGA Converter AB7871 ook een stukje documentatie. Maar… dit is een typische plug & play gadget. Die documentatie heb je, als het goed is, niet nodig.

Eminent Business Line Type-C to VGA Converter doosje

Ontwerp

De Eminent Business Line Type-C to VGA Converter AB7871 bestaat uit een kort kabeltje met aan de ene kant een plug en aan de andere kant de converter. Zowel de plug als de converter zijn van een nette, aluminium behuizing voorzien. De kleur aluminium benadert nog het meest het Apple Space Gray. Doordat het blokje redelijk strakke randen heeft, ziet deze er echt net uit. Het Eminent logo is op één kant duidelijk aanwezig. Aan de onderkant staan de belangrijkste gegevens. Deze moeten er wettelijk op staan. Echter is het gros op een sticker geplaatst die je zelf kunt verwijderen. Tip, haal er eerst even de föhn overheen. Dan komt de sticker gemakkelijker los.

Eminent Business Line Type-C to VGA Converter

Prestaties

Zowel mijn MacBook Pro als Huawei P30 Pro en OnePlus 7 Pro werken moeiteloos samen met de Eminent Business Line Type-C to VGA Converter AB7871. Voor ik het weet kijk ik op mijn TV naar de desktop van de MacBook of de desktop versies van Android op mijn Android toestellen. Eigenlijk precies wat ik van deze adapter verwacht. Op FullHD sturen we met maximaal 60Hz uit. Let wel, er is geen vorm van content protectie. Ziggo Go onder Android zal bijvoorbeeld niet streamen over deze converter. Iets om rekening mee te houden. Naast FullHD 60Hz, is er ook ondersteuning voor 30Hz 1080p, 1080i en 720p.

Eminent Business Line Type-C to VGA Converter met MacBook Pro

Afhankelijkheid

Let op, deze adapter werkt alleen op apparaten die DisplayPort Alternate aan hebben staan. Dat zijn er echt enorm veel. Zeker waar het duurdere apparaten betreft. Het kan dus soms voorkomen dat een apparaat niet compatible is met deze USB-C adapter. Dat is dan net even pech hebben.

Conclusie: Eminent Business Line Type-C to VGA Converter

Eigenlijk is dit weer zo’n typische tool die exact doet wat hij moet doen. De Eminent Business Line Type-C to VGA Converter converteert beeldsignaal keurig naar VGA op FullHD 60Hz of lager. Ideaal ook voor iedereen die op basis van een oude Android bijvoorbeeld een Mame arcade kast gaat bouwen, of dus het gebruiken van oude projectoren en monitoren in het algemeen.

Eminent VGA Converter kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Doet precies wat hij moet doen
  • Ziet er netjes uit

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events